MIĶEĻDIENAS TRADĪCĪJU SVĒTKI - Alūksnes novads

MIĶEĻDIENAS TRADĪCĪJU SVĒTKI

Miķels stāvu slaistījās
Brāļa staļļa galiņā;
Nāc, Miķeli, istabā,
Sēsties galda galiņā!

Bērni savlaicīgi tika iepazīstināti ar Miķeļdienas mājas darbu: kopā ar ģimeni savākt dabas materiālu, kopā ar skolotājām apmeklēt Latvju rakstu zīmju centru Dabas takā un atkārtot visas nozīmīgās spēka zīmes.
Prieks, ka visas grupas bija rūpīgi veikušas mājas darbu un 26.septembrī Miķeļdienas svētki varēja noritēt pilnvērtīgi un krāšņi:

Pirmajā centrā bērnus sagaidīja divas PELES (V.VĒRDIŅA, L. BERKULE), kuras ar bērniem dziedāja dažādas dziesmas un gāja Miķeļdienas rotaļās “Mums patīk darīt tā”.

Otrajā centrā bērnus sagaidīja SUNS ( J. TETERE. TETEROVSKA), kurš bērnus aicināja dažādās sporta aktivitātēs, kā arī trenēja atjautībā, uzdodot atpazīt, sameklēt, savākt dārzeņus, augļus starp citām lietām.  

Trešajā centrā bērnus gaidīja EZIS (U. LIEPIŅA), kurš minēja ar bērniem dažādas Miķeļdienas mīklas, ar mazākajiem centās atpazīt dažādus dārzeņus un no tiem veidot  savu Miķeli. Arī skolotājas ar savu uzdevumu: salikt sajukušo Miķeļdienas tautas dziesmu, veiksmīgi tika galā.

Noslēgumā katrai grupai bija uzdevums ceturtajā centrā  izveidot noteiktu Latvju rakstu zīmi. Gala rezultātā laukumā tapa skaistas vienpadsmit Latvju zīmes, kuras bērni kopā ar skolotājiem, vecākiem var vērot, priecāties un paturēt atmiņā to nozīmi. 

Pirmsskolas izglītības skolotāja Undīne LIEPIŅA

Skip to content