MEŽA MĀTES GRUPA RĪCĪBAS DIENĀS - Alūksnes novads

MEŽA MĀTES GRUPA RĪCĪBAS DIENĀS

Ekoskolu 2018.gada Rīcības dienu tēmu ”Saki vienreizlietojamai plastmasai nē!” pirmkārt jau izzinājām savā grupā ar bērniem, veidojām informatīvu plakātu no dažāda veida un pielietojuma plastmasas izstrādājumiem sadzīvē, kā arī  apciemojām draugus pirmsskolas izglītības iestādē “Cālis”.

Tur dalījāmies ar savu pieredzi, skatījāmies filmiņu „Plastmasas maisiņa ceļš”, multfilmu par konfekšu papīriem. Pārrunājām, ko mēs varam darīt, lai samazinātu vienreizlietojamās plastmasas izstrādājumus savā ikdienā un sadzīvē. Kā mēs varam palīdzēt veidot savu vidi tīru sakoptu un mazāk piesārņotu. Pastāstījām, ko mēs darām un uzdāvinājām auduma maisiņu, rosinājām samazināt vienreizlietojamās plastmasas izstrādājumus. Pievērsām uzmanību, kāds marķējums jāņem vērā iegādājoties spēles un rotaļlietas, lai būtu lietošanai drošas.

Uz ielas uzrunājām garāmgājējus, daži atzina, ka labprāt izmanto auduma iepirkuma maisiņu plastmasas maisiņu vietā, daži tomēr diezgan daudz izmanto lielveikalos pieejamos plastmasas maisiņus produktus plastmasas iepakojumus. Satiktajiem cilvēkiem uzdāvinājām, sadarbībā ar vecākiem un vecvecākiem, iestādes veļas pārzini, šūtos auduma iepirkumu maisiņus.

Sagatavoja: 5.grupas skolotājas  Sanita APŠUSALA, Jolanta APSĪTE

Skip to content