KLUSIEM SOĻIEM TUVOJAS ZIEMASSVĒTKI… - Alūksnes novads

KLUSIEM SOĻIEM TUVOJAS ZIEMASSVĒTKI…

Bērniem “Sprīdītī ” nav ko raizēties, garām dārziņam svētki noteikti nepaies, jo vakaros gaiši laukumos mirdz Rūķu iedegtās gaismiņas. Šīs gaismiņas ir rādījušas ceļu pašam Ziemassvētku Vecītim, kuram iestādes gaitenī čaklie Rūķi  ierīkojuši glītu istabiņu ar omulīgu kamīnu, Ziemassvētku noskaņās izrakstītiem spilveniem un pat mājvietu slavenajiem Vecīša Ziemeļbriežiem.

Veselu nedēļu, no 10. līdz 14. janvārim, pievakarēs, Vecītis gaidīja pie sevis ciemos ģimenes ar bērniem, lai aprunātos, kā pa šo gadu gājis, kādi darbi paveikti, ko gaida no nākamā gada. Septiņdesmit divas ģimenes vēlējās tikties ar vecīti, lai gaidīšana uz tikšanos neliktos tik gara, Rūķi laipni aicināja savā darbnīcā, kur katrs bērns varēja izgatavot Laimes pogu, apsveikumu, parotaļāties ar Lego vai izkrāsot Ziemassvētku zīmējumu.

Vecītim, kā zināms, darba daudz,  viņš devies pie citiem bērniem, bet savu vietu tukšu nav atstājis. Nu zālē iekārtojies Zaķis Garausis ar saviem draugiem – Zvirbuli, Vārnu, Vāveri, Rūķi un Mežacūku, kuri arī ir priecīgi kopā ar visu grupu bērniem, vecākiem un  draugiem no PII “Pūcīte”, PII “Cālis” un Alūksnes Novada vidusskolas izdzīvot savus piedzīvojumus mežā.

 Zaķis pie mums ieradās jau  rudenī, ar Bērnu Žūriju, N.Kalniska grāmatu “Zaķa Garauša Laimes zeme” un centās iemācīt, ka nekur nav tik labi, kā savā zemē. Savukārt Zaķa draudzene Vāvere no šīs pasaciņas bērniem uztur dzīvu veselīga un atbildīga dzīvesveida ideju. 3.grupas bērniem šī ideja tik ļoti iepatikusies, ka jau otro reizi šogad, ar vecāku atbalstu, protams, tiek rīkots veselīga uztura tirdziņš, kurā maksāšanas līdzeklis – dažāda veida pupas.

Alūksnes bibliotēkas Rūķis, padzirdējis, ka “Sprīdīša” bērni tik ļoti labprāt lasa, mīl un ciena grāmatas, arī bija iegriezies ciemos ar mīklām, rotaļām un dāvanām bērniem.

Klusiem soļiem tuvojas Ziemassvētki…, nu tiem laiks iegriezties katrā ģimenē! Satieciet un piedzīvojiet tos arī savās mājās!

Vadītājas vietniece izglītības jomā Anta APINE

Skip to content