CAUR RUDENI PRETĪ ZIEMASSVĒTKIEM - Alūksnes novads

CAUR RUDENI PRETĪ ZIEMASSVĒTKIEM

Šajā vasarā mūsu grupas mazulīši pirmo reizi vēra vaļā “Sprīdīša” durvis. Tas bija interesants laiks gan bērniem, gan grupas darbiniekiem, gan vecākiem – asaras mijās ar bērnu smiekliem, vecāku satraukums par savām atvasītēm līdzās ar drošības sajūtu. Palēnītēm esam iepazinuši viens otru.

Rudens laiks mūsu grupiņā aizteicēja ļoti raibs, kā jau visā mūsu “Sprīdītī”. Tas bija laiks, kad bija jābūt pacietīgiem vienam pret otru, iecietīgiem, jāmācās būt vienam ar otru draudzīgiem. Bērni ir iepazinušies un kopā sadzīvojuši arī ar 1. un 2. grupiņas bērniem, kur vairāk kā divus mēnešus mūsu bērni pavadīja savas ikdienas gaitas. Tas iemācīja arī lielākos bērnus būt iecietīgākiem pret mazuļiem, savu reizīti arī piekāpties.

Šajā laikā grupiņā notika arī dažādas aktivitātes:

  • oktobrī svinot Putras dienu grupiņā uz vietas maizes krāsniņā tika cepta sēklu maizīte, visas nedēļas garumā baudījām dažādas putras, ko mums vārīja pavārītes
  • Labo darbu nedēļā aicinājām grupas vecākus iesaistīties un atbalstīt ”Astes un Ūsas” dzīvnieku māju Alūksnē. Kopīgiem spēkiem tika savākta gan barība kaķiem un suņiem, gan  smiltis, gan dažādas vecās segas un spilveni. Emīlijas un Reiņa mammas grupas vecāku un bērnu vārdā to visu nogādāja dzīvnieku patversmē “Astes un Ūsas”.
  • Rīcības dienās kopā ar mazās Eko padomes bērniem piedalījāmies aktivitātē “Izglābsim okeāna iemītniekus!”, ko organizēja mazās Ekopadomes vadītāja Elva Livčāne un ar zīmodziņiem dekorējām pašu šūtos (skolotājas palīgu Dzintras un Elvas darbs) auduma maisiņus, kurus kopā ar iestādes bērnu ceptajiem Ekocepumiņiem pasniedzām dāvanās ciemiņiem, kas bija ieradušies uz Zaļā Karoga pacelšanas svētkiem. Tāpat Rīcības dienās kopā ar 1. grupas bērniem apmeklējām Alūksnes Mūzikas skolu, kur dāvinājām tos pašus Eko maisiņus ar cepumiņiem un plakātu – “Nē plastmasai!”, kas pēc tam tika izlikts informatīvajā stendā, ar ko varēja iepazīties Mūzikas skolas audzēkņi.
  • Patriotu nedēļas laikā iesaistījāmies  iestādes kopīgajā akcijā “Spēka zīmes Latvijai,” kur bērni ar vecākiem nesa uz grupu  savus izdekorētos lukturīšus. Mūsu grupiņa veidoja Dieva zīmi, tāpat ik vakaru svecītes iededza pašu izveidotajā Latvijas kontūras lukturīšos.

Bērni izaug ātri, bet ikkatrs no viņiem ļoti gaida un tic Ziemassvētku brīnumam. Lielu nemieru – citam priecīgu un pārsteigumu pilnu, atnesa Rūķi, kas staigāja un dancoja gar logiem. Tik daudz Rūķu vienkopus bērni nebija vēl redzējuši. Rūķu aktivitātēs piedalījās mūsu Reiņa un Emīlijas mammas.

Kas gan tie būtu par Ziemassvētkiem bez piparkūku smaržas. Ar bērniem cepām piparkūkas. Kārdinošā smarža kņudināja deguntiņus. Bērni, kā mazi rūķīši veltnēja mīklu, spieda zvaigznītes, eņģelīšus, sirsniņas, pārsliņas un citas jaukas figūriņas.

Ziemassvētku gaidīšanas nedēļā bērniem notika pirmais muzeja apmeklējums. Alūksnes muzejā kopā ar vecākiem satikām darbīgos Rūķus. Alūksnes muzeja rūķi kopā ar bērniem un vecākiem atkārtoja Ziemassvētku gaidīšanas laika darbus, vēroja skaistos eglīšu rotājumus, cepa piparkūkas, veidoja vaska svecītes, gāja rotaļās un uzbūra Ziemassvētku gaismu ne tikai brīnumsvecītē, bet arī katra sirsniņā. Šeit mūsu mazuļi saņēma gaidītās dāvanas. Šogad dāvaniņas bija neparastas, ar mīļumu radītas un ar paliekošus vērtību no pirmajiem Ziemassvētkiem bērnudārzā – eglītes rotājums ar katra bērniņa vārdu un griķu spilventiņš, kas bija grupas darbinieku mīļu roku darināts un pildīts ar mūsu novadā SIA “J.A. Lejas” audzētajiem  griķiem.

Raibs, jo raibs ir iznācis mūsu ceļš pretim Ziemassvētkiem. Paldies gribam teikt grupas vecākiem par izturību, sapratni, atbalstu un par labajiem darbiem šajā laikā pretim Ziemassvētkiem.

7. grupas skolotāja Sanita STRAKŠA

Skip to content