KĀ “MALDUGUNTIŅAS” ZIEMASSVĒTKUS GAIDĪJA... - Alūksnes novads

KĀ “MALDUGUNTIŅAS” ZIEMASSVĒTKUS GAIDĪJA…

“Malduguntiņās” Ziemassvētku gaidīšanas laiks bija dažādu emociju pārpilns. Grupiņā valdīja bērnu smiekli, satraukums, izbrīna par vēl neredzēto un nepiedzīvoto.

Bērni kopā ar Rūķiem piedalījās iestādes egles iedegšanas svētkos, kurā varēja piedalīties kopīgā dziesmā un dejā. Eglītes tika rotātas ar pašgatavotām rotām – zvaniņiem. Drosmīgākie bērni ar zvaniņiem devās pie Rūķa, kurš palīdzēja tos iekārt eglē. Pēc egles iedegšanas svētkiem visi devāmies uz grupiņu, kur mūs gaidīja jau nākamais pārsteigums.

Bērni tika aicināti doties pie loga un vērot Rūķu gājienu, kurā Rūķi ar lukturīšiem un jautru deju iepriecināja visus vērotājus. Bērnos bija vērojams prieks un sajūsma. Rūķis uz palodzes atstāja arī kādu gardumu, kurš bija pēc smaržas jāatpazīst, tas bērniem nesagādāja grūtības – piparkūkas!

Cītīgi mācījāmies dziesmas un dejas Ziemassvētku izrādei “Zaķa Garauša Laimes zeme”, kurā palīdzējām Zaķim Garausim uzbūvēt jaunu māju. Vērojām kā klājas Garauša draugiem – Zvirbulim, Vārnai, Vāverei, Rūķim un Mežacūkai, gaidot Ziemassvētkus.

Pirms pašiem Ziemassvētkiem kopā ar vecākiem devāmies uz Ates muzeju, kur atkal mūs sagaidīja Rūķi. Kopā ar Rūķiem gājām rotaļās, meklējām Ziemassvētku gardumu rēbusā paslēpušos saldumus, izlējām grupiņas laimi un meklējām Raganas paslēpto eglīti. Kad eglīte bija atrasta, visi kopā baudījām Rūķu sarūpētos pīrādziņus un tēju. Bērni zem eglītes atrada piparkūku eglītes, kuras tad arī Rūķi palīdzēja izdalīt katram. Visi bija emociju pārpilni un laimīgi par piedzīvoto – par kopā būšanu!

8.grupas skolotājas Sanita DRUNKA, Laura MIHAILOVA

Skip to content