Alūksnes simtgades gadā aicina vasaras puķu stādījumos izvēlēties vienotus toņus - Alūksnes novads

Alūksnes simtgades gadā aicina vasaras puķu stādījumos izvēlēties vienotus toņus

 Par godu Alūksnes simtgadei, pilsētas publiskajās teritorijās vasaras sezonas stādījumiem izvēlēti balti, zili un sudrabaini toņi. Pašvaldība aicina arī iedzīvotājus, uzņēmējus, namsaimniekus un citus krāšņuma cienītājus savos piemājas apstādījumos vasaras puķēm šogad dot priekšroku šiem toņiem, lai veidotu vienotu kopējo pilsētas tēlu un iezīmētu pilsētas simtgades gadu.

Alūksnes novada pašvaldības ainavu arhitekte Anda Klints ar komandu šobrīd izstrādā konceptu un plāno stādu pasūtīšanu, taču jau zināms, ka dažas no ziedu  sugām, kas izvēlētas, būs salvijas, lauvmutītes, atraitnītes, delfīnijas un dažādas pavasara sīpolpuķes. Baltos toņos būs dālijas, cinnijas, puķutabaka, kosmejas, dekoratīvie sīpoli. Zilos toņos savukārt petūnijas, lobēlijas, agapants. Podos gar Latgales ielu un Dārza ielu plānots sastādīt alpu zilpodzes ar baltiem akcentiem. Ap arkām, kas atrodas pie Jaunās pils, stādīs Mandžūrijas mežvīteni. Papildus visam plānots uzstādīt arī jaunus soliņus Muižas parkā.

 Lielās talkas ietvaros, kas šogad norisināsies 25. aprīlī, plānots veidot parka rožu stādījumus gar Alūksnes viduslaiku pils dienvidrietumu mūri.

– Katrā dārzā noteikti ir gan ziemcietes, kas aug un priecē gadu no gada, gan arī vasaras puķes, kuras dārzkopji sēj vai iegādājas ik pavasari no jauna. Tādēļ aicinām dārzkopjus šogad, sarūpējot vasaras puķes, izvēlēties vienotus toņus ar tiem, kādi plānoti pilsētas apstādījumos, – saka A. Klints.

Ieteikumu vai neskaidrības gadījumos laipni lūgti griezties pie Alūksnes novada pašvaldības ainavu arhitektes A. Klints, e-pasts anda.klints@aluksne.lv, tālrunis 64320931.

 

Sanita PĀSA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content