Uzņēmēj, noskaidro savu DIGITĀLO BRIEDUMU! - Alūksnes novads

Uzņēmēj, noskaidro savu DIGITĀLO BRIEDUMU!

Aicinām Alūksnes novada uzņēmējus piedalīties konkursā “Gudrā novadā – Gudri uzņēmēji”, kas notiek Digitālās nedēļas ietvaros.

Konkursa mērķis ir veicināt Latvijas novadu uzņēmēju interesi par digitalizācijas jautājumiem, aicinot novērtēt savu digitālo briedumu Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) un partneru izveidotajā “Digitālā Brieduma Testā” interneta vietnē www.gudralatvija.lv.

Konkurss turpinās līdz 16. marta pulksten 23.59 un tā noslēgumā tiks noskaidrots aktīvākais novads! Aktīvākais novads tiks noteikts, salīdzinot aktīvo uzņēmumu skaitu novadā un konkursa laikā  saņemto atbilžu skaitu “Gudrā Latvija” testā.

“Latvija var sevi dēvēt par interneta infrastruktūras lielvalsti, tomēr sabiedrības digitālās prasmes joprojām atpaliek no mūsu iespējām tās izmantot. Saskaņā ar visās Eiropas Savienības valstīs veiktu visaptverošu pētījumu Latvija atpaliek prasmē izmantot digitālās tehnoloģijas uzņēmējdarbībā. Esam top3 pēdējo valstu vidū e-komercijas risinājumu izmantošanā un starp pēdējām piecām valstīm, kas uzņēmumos ieviesuši dažādus IT risinājumus. Pozitīvā ziņa ir tā, ka esam starp top3 valstīm ar vislielāko attīstības izaugsmi pēdējo piecu gadu laikā,” – teikts Digitālās nedēļas mājas lapā www.eprasmes.lv.

“Digitālā nedēļa” ir ikgadējs pasākums Eiropā, kura mērķis ir pievērst uzmanību informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) prasmju nozīmei nodarbinātības un konkurētspējas jomā, IKT karjeras izvēlē, kā arī digitālo tehnoloģiju izmantošanā uzņēmējdarbībā, valsts pārvaldē un ikviena sabiedrības locekļa ikdienā.

Šogad Digitālā nedēļa notiks no 23. līdz 27. martam. Tās ietvaros tiks organizēti gan centrālie pasākumi un diskusijas, kuru norisei varēs sekot līdzi interneta tiešraidēs, gan arī pasākumi reģionos – bibliotēkās un citviet. Plašāka informācija par Digitālo nedēļu www.eprasmes.lv.

 

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content