MĀCĪBU GADS 11.GRUPĀ - Alūksnes novads

MĀCĪBU GADS 11.GRUPĀ

Pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” 11.grupā šīs gads ir īpašs, jo bērni saka ardievas bērnudārzam un teiks sveikas skolai.  

Atskatoties uz mācību gadu kopumā – veiksmīgi aprobēta un ieviesta kompetenču izglītība ikdienas dzīvē.

Izaicinājums bija IT tehnoloģiju apgūšana. Grupā tika uzstādīta interaktīvā tāfele, kuru izmantojām, lai apgūtu lasīt, rakstīt, zīmēt prasmi, klausītos audio ierakstus, spēlētu matemātiskās un prāta spēles. Iepazinām Bee – Bot vabolīti, robotiņu, kura attīstīja bērnos loģisko domāšanu. Apguvām, ka telefonu var izmantot ne tikai spēlīšu spēlēšanai, bet arī mācībām. Caur aplikāciju QuiverVision.com “atdzīvinājām” izkrāsoto attēlu – dzīvnieki, transporta līdzekļu u.c.

Pateicoties EKO skolu programmai, izveidojās draudzība ar Alūksnes novada vidusskolas 4.klasi. EKO skolu Rīcības dienu ietvaros devāmies ciemos pie jaunajiem draugiem, pastāstījām par klimata pārmaiņu izraisītajiem draudiem un spēlējām dažādas spēles. Februārī pie mums viesojās 4.klase un kopīgi svinējām Meteņus. Draugus sagaidījām ar pašu ceptiem kēksiņiem un kopīgi no otrreizējām izejvielām izgatavojām trauciņus sīpolu stādīšanai.

Brīvprātīgā darba projekta ietvaros mūsu iestādē darbojas jaunietis no Spānijas, ar kuru izveidojās laba sadarbība. Nelsons iesaistījās gan mācību procesā, gan ārpus nodarbību laikā, bērni bija ļoti priecīgi darboties ar kopā viņu.

Vēl viens no izaicinājumiem bija Covid-19 karantīna. Darbs tika organizēts attālināti, WhatsApp grupā ik nedēļu nosūtījām veicamos mājas darbus un ieteicamās aktivitātes. Atgriezenisko saiti no vecākiem saņēmām fotogrāfiju veidā.

Bērnu domas par šo mācību gadu:

  • “Mūsu bērnudārzā ir labs laukums un labi māca, ir burtnīcas, kur strādāt. ”
  • “Te var labi pavadīt laiku, kamēr vecāki strādā.”
  • “Citiem ieteiktu te nākt, jo var taisīt lietas no viskautākā un eksperimentēt.”
  • “Negribu iet citā dārziņā, te viss ir vislabākais!”

Sagatavoja: 11.grupas skolotājas Inese VĪTOLA, Inese RATSEPA

Skip to content