Jaunannietis Alfrēds Škepasts svin savu simto jubileju - Alūksnes novads

Jaunannietis Alfrēds Škepasts svin savu simto jubileju

Jubilārs Alfrēds Škepasts savā svētku dienā kopā ar dzīvesbiedri Olgu (Evitas Aplokas foto)

Trešdien, 3. jūnijā, Alūksnes novada Jaunannas pagasta iedzīvotājs Alfrēds Škepasts svinēja savu 100 gadu jubileju.

Svētku dienā jubilāru un viņa dzīvesbiedri Olgu apciemoja gan paši tuvākie, gan Alūksnes novada pašvaldības un Jaunannas pagasta pārvaldes pārstāvji. Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis un Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Inga Ozoliņa jubilāram pasniedza pašvaldības sveicienu – svētku pabalstu 150 eiro apmērā, ziedus, kā arī krūzītes ar Alūksnes logo kopīgai tējas malkošanai ar dzīvesbiedri.

Škepasta kungu simtajā dzimšanas dienā sveica arī Jaunannas pagasta pārvaldes vadītāja Vēsma Čugunova un Jaunannas tautas nama vadītāja Elita Jansone, sarūpējot siltu segu vēsākiem brīžiem un ziedus.

Jubilāru svētku dienā sumināja meita Sarmīte, 10 gadus jaunākā māsa Elvīra ar dēla ģimeni, brāļa meita Silvija un citi tuvie cilvēki.

Veclaicenes pusē dzimušā Alfrēda Škepasta mūžā piedzīvots daudz. Ar dzīvesbiedri Olgu abi kopā nodzīvojuši 59 gadus, daudzus no tiem arī kopā strādājuši Jaunannas krejotavā.

Jautāts par to, kas par mākslu viņam piemīt nodzīvot tik garu mūžu, jubilārs smaidot atbild: – Māksla tā nav, varbūt drusku veselība, – bet kundze Olga piebilst, ka Opis, kā viņa mīļi sauc Alfrēdu, visu mūžu nav aizrāvies ar kaitīgiem ieradumiem.

Kopā nodzīvotajos gados Škepasti vienmēr dalījuši kopīgas intereses – gan darbā, gan pēc tā ejot uz upi zvejā, gan atpūtas pasākumos. Allaž cienījuši, palīdzējuši viens otram un sapratušies no acu skatiena.

– Jāpalīdz otram – ko viens nevar padarīt, to otrs padara. Tā mēs vienmēr viens otram piepalīdzējām, lai nekas nepaliek nedarīts, – saka Alfrēds un piebilst, ka nu jau gan viņam spēka mazāk.

Jubilārs novērojis, ka mūsdienās cilvēkiem vairs nav tik daudz kopīga kā savulaik, cilvēki kļuvuši savrupāki un jaunajai paaudzei citādāka domāšana.

Alūksnes novada pašvaldība cienījamajam jubilāram novēl veselību, spēku, izturību un dzīvesprieku!

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content