Par pašvaldības budžeta līdzekļiem sākta Dzirnavu tilta atjaunošana Jaunannā - Alūksnes novads

Par pašvaldības budžeta līdzekļiem sākta Dzirnavu tilta atjaunošana Jaunannā

 Jaunannas pagastā sākta Dzirnavu tilta atjaunošana ceļa posmā Jaunanna-Eizentāle. Pēc SIA “Inženierbūve” izstrādātā būvprojekta darbus, saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātu, veic SIA “Ceļinieks 2010”.

 Tilta atjaunošanas būvdarbu kopējās izmaksas saskaņā ar noslēgto būvdarbu līgumu ir 181 527,16 EUR. Alūksnes novada pašvaldība jau 2019. gadā tilta atjaunošanai no pašvaldības budžeta ceļu un ielu uzkrājuma piešķīra 80 000 EUR. Atlikušo nepieciešamo summu tobrīd pašvaldība plānoja ņemt kā aizņēmumu Valsts kasē, taču aizņēmumi tika atbalstīti tikai projektiem ar Eiropas Savienības finansējumu, līdz ar to Jaunannas tilta atjaunošanai trūkstošo finansējumu aizņēmuma veidā saņemt nebija iespējams. Tā kā tilta atjaunošana bija steidzama nepieciešamība, no pašvaldības budžeta līdzekļiem šogad piešķirti arī pārējie darbu veikšanai vajadzīgie līdzekļi.

 Būvprojekta izstrādes izmaksas bija 10 235,00 EUR, būvprojekta ekspertīzes izmaksas -5 445,00 EUR (to veica inženieru birojs “Kurbada tilti”), autoruzraudzības izmaksas darbu veikšanas laikā ir 1742,40 EUR (veic SIA “Inženierbūve”), būvuzraudzības izmaksas – 6 638,06 EUR (nodrošina SIA “Sistēmeksperts”).

 Maija beigās objektā veikti sagatavošanās darbi, tīrot apaugumu upes krastos. Kopš šīs nedēļas apbraucamais ceļš novirzīts pa Centra, Krasta un Dzirnavu ielām. Apbraucamo ceļu shēmas ir uzstādītas jau divas nedēļas, lai iedzīvotāji pierastu pie īslaicīgajām izmaiņām. Gājējiem būs uzstādīts gājēju tilts.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content