KARSTĀ ZIŅA: Pašvaldība apstrīdēs CFLA lēmumu par Alūksnes Veselības veicināšanas pakalpojumu centra projekta neatbalstīšanu - Alūksnes novads

KARSTĀ ZIŅA: Pašvaldība apstrīdēs CFLA lēmumu par Alūksnes Veselības veicināšanas pakalpojumu centra projekta neatbalstīšanu

Alūksnes novada pašvaldība 3. septembrī ir saņēmusi Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) vēstuli sakarā ar pašvaldības plānoto projektu “Veselības veicināšanas pakalpojumu centra izveide”.

Aģentūra pašvaldību informējusi, ka tā neslēgs vienošanos ar pašvaldību par projekta ieviešanu, pamatojot savu lēmumu ar risku izvērtējumu un uz to pamata balstītiem aģentūras un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas secinājumiem.

– Par šādu lēmumu neesam pārsteigti, par to liecināja visa līdzšinējā ministra Jura Pūces publiskā komunikācija Alūksnes projekta sakarā. Mēs pašvaldībā, protams, ļoti rūpīgi iepazīsimies ar vēstulē norādītajiem argumentiem, uz ko aģentūra balsta savu lēmumu, tomēr jau šobrīd ir skaidrs, ka tiem nav tiesiska pamata un tie nesakrīt ar pašvaldības viedokli. Aģentūra savā argumentācijā lielākoties balstās uz Veselības veicināšanas pakalpojumu centra nomnieka darbības un plānu analīzi, taču es gribu atgādināt, ka neviens normatīvais akts pašvaldībai vispār nav uzlicis par pienākumu līdz vienošanās par projekta īstenošanu noslēgšanai atrast objekta nomnieku. Šī bija pašvaldības iniciatīva ar mērķi būt pārliecinātiem par projekta iznākuma rādītāju sasniegšanu. Līdz ar to vēlreiz apliecinās, ka pats projekts pēc būtības ir atbilstošs un netiek apstrīdēts. Mums nav saprotams, kāpēc pašvaldībai  netiek piedāvāts mainīt nomnieku divarpus gadu laikā līdz objekta nodošanai ekspluatācijā. Tas vien liecina, ka noraidīšanas patiesie iemesli ir finanšu noņemšana vai apzināts kaitējums novadam. Mēs uzskatām, ka projekts ir atbilstošs visiem kritērijiem un nepiekrītam šim aģentūras lēmumam, tādēļ pašvaldība izmantos savas tiesības un vērsīsies attiecīgās instancēs, lai šo lēmumu apstrīdētu, – norāda Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis.

Alūksnes novada pašvaldība Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai ir pieprasījusi nodrošināt iespēju iepazīties ar saraksti par minēto projektu starp aģentūru un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Skip to content