VECĀ GADA VEIKUMS - Alūksnes novads

VECĀ GADA VEIKUMS

Laikā, kad Ziemassvētku Vecītis sūta Rūķus izlūkos, lai pārliecinātos, vai liels un mazs godam pelnījuši dāvanas, ir liels prieks, ka arī lielie Sprīdīši ir čakli jo čakli strādājuši, ne tikai Ziemassvētkus gaidot, bet jau no paša 1.septembra.

Kādus labos darbus var ieraudzīt Rūķi “Sprīdītī”? 

Ne viegli, bet ar  pacietību, neatlaidību, ieinteresētību skolotājas apguvušas darbu e-klasē.

Turpinās E-TWINNING projekts “ICT and robotics in pre school education: A more attractive way for learning”. Projektā gūto praktisko pieredzi darbā ar tehnoloģijām pirmsskolā skolotāja Dita HOLLA prezentēja Labās Prakses tiešsaistes seminārā Alūksnes un Apes pirmsskolas pedagogiem, kuru organizējām sadarbībā ar Alūksnes Novada vidusskolas pirmsskolas izglītības skolotāju Lāsmu BALTIŅU un Trapenes pamatskolas pirmsskolas izglītības skolotāju Anitu PILIPU. Semināra tēma “Digitālās caurviju prasmes”.

Finiša taisnē iegājis starptautiskais projekts “Waste Art”, veikts atkārtotais atkritumu audits, nodotas atskaites, pieredzes apmaiņas semināros ar Latvijas un Igaunijas projekta dalībniekiem iestādes pieredzi līdzdalīja S.STRAKŠA un A.APINE. Turpmākajam darbam noderēs gan spēle bērniem, gan prezentācijas skolotājām.

Ekoskolas gada tēmā “Enerģija” īpašu uzmanību pievēršam siltumenerģijai, gan praktiskajām rīcībām enerģijas taupīšanas jomā, gan vecāku un bērnu izglītošanai.

Iestādes gada akcijas “Apciemo dižkoku” mērķi kļuva par pamatu izaicinājumam citām iestādēm Rīcības dienās, priecājamies par Alūksnes TIC atbalstu un izaicināto iestāžu atsaucību.

Pusgads aizskrējis ļoti ātri, re, jau zālē atskan Ziemassvētku zvani, kas bērnus un skolotājas aicina uz PASAKU mežu, lai, kopā ar dzīvespriecīgajiem, nebēdnīgajiem Vāverēnu (Linda BERKULE), Zaķēnu (Kristīne ČERNOMIRDINA), Lapsēnu (Anta APINE) un nopietno Laika Rūķi (Vita VĒRDIŅA) pārliecinātu īgno Vārnu (Dita HOLLA), ka svētki ir PRIEKS!

Sagatavoja: vadītājas vietniece izglītības jomā Anta APINE

Skip to content