SILTA, JAUKA ISTABIŅA 7.GRUPĀ - Alūksnes novads

SILTA, JAUKA ISTABIŅA 7.GRUPĀ

            Šī gada ziema mūs lutina. Tik daudz prieka, ko bērniem nesis ir sniegs, sen nav bijis. Es baudījuši ziemas priekus uz kalna, vizinoties no kalna uz plēvēm, gan Jāņkalniņā, gan Eola tempļa apkārtnē, esam vēlušies no kalna, ka sniegs vien put, kur vēl eņģelīši sniegā!

             Šī ziema  bērniem ir nesusi daudz jauku mirkļu, daudz paveiktu darbu kopā ar saviem vecākiem. Divās un vairāk nedēļās, ko bērni pavadīja kopā ar saviem vecākiem tika izpildīti daudz, jo  daudz skolotāju uzdotie uzdevumi. Bērni darbojās laukā ar sniegu, tika celti sniegavīri, gatavotas ledus figūriņas – gan krāsainas, gan ar dažādiem dabas materiāliem. Tāpat bērni palīdzēja saviem vecākiem mājas darbos, darīja daudzus skolotāju uzdevumus.

            Bet pats galvenais uzdevums, kas tika uzdots bērniem, kopā ar vecākiem veikt pētījumu – no kurienes rodas siltums mūsu mājās. Bērni izpētīja, vecāki nofotogrāfēja un sūtīja grupas skolotājām, lai pēc tam viss iegūtais materiāls tiktu apkopots izveidojot plakātu – Silta, jauka istabiņa. Jāsaka, ģimenes bija ļoti aktīvas, kopā pētījumu un lielo mājas darbu izpildīja 18 ģimenes. Vēl bērniem bija uzdevums no klučiem uzcelt augstus un zemus skursteņus, krāsni vai kamīnu. Arī te saņēmām ļoti daudz fotogrāfijas.

            Mums, kā skolotājām, laiks, ko  bērni pavadīja  mājās, atnesa daudz jauku brīžu. Kopā par bērnu padarītajiem darbiem mēs saņēmam 440 fotogrāfijas  un 12 video.

            Jau pirms tam, janvārī, kopā ar bērniem devāmies iepazīties, kas ir malkas šķūnītis – devāmies ciemos pie skolotājas Undīnes un skolotājas palīga Lilitas. Izpētījām, kā ir sakrauta malka grēdās, iepazinām darba rīku cirvi. Tāpat devāmies eksursijā uz SIA “Alūksnes Enerģija” šķeldas laukumu.

            Tāpat bērni tika iepazīstināti ar to, kā notiek darbi mežā. Skolotāja Sanita, pavadot vairākas dienas meža darbos, safotografēja daudz  fotogrāfijas, kā notiek darbi mežā, kādi darba rīki ir vajadzīgi, lai dotos mežā, kas ir svarīgs darba drošībai,  tika nofilmēts kā tiek zāģēti koki, apdarināti zari. No iegūtā materiāla sagatavota prezentācija MEŽISTRĀDES DARBI «REĀLA RĪCĪBA KLIMATA LABĀ». Šī prezentācija tika nodota arī citu grupu rīcībā

            Kur ir uguns, tur ir jāsaprot, ko drīkst un nedrīkst darīt ar uguni. Visu janvāra mēnesi tika runāts arī par ugunsdrošību.

            Jau rudenī vecāki ar bērniem tika aicināti apciemot no pilsētās tālāk esošos kokus. Šis bija laiks, kad šis uzdevums tika aktīvi izpildīts. Kopā pie dižkokiem ciemojās 7 bērni.

            Ir jauki, ja istaba ir silta tajā ir patīkami un mājīgi, bet ja istabā tiek samazināta temperatūra, gribas sameklēt mīļāko silto džemperi. 9.februārī bērni tika aicināti uzvilkt savu mīļāko silto džemperi, jo šajā dienā, kad visas pasaules Ekoskolas atzīmēja Silto džemperu dienu, visā bērnudārzā tika samazināta temperatūra par trīs grādiem. Arī šajā dienā aicinājām bērnus, kas šobrīd dzīvo pa mājām, ar saviem vecākiem sūtīt mums fotogrāfijas, kur vai nu bērns viens pats, vai kopā ar brāli vai māsu, vai ar saviem vecākiem. Protams, atkal bija liela atsaucība!

Sagatavoja: 7.grupas skolotāja Sanita STRAKŠA

Skip to content