Apseko Alūksnē izveidoto vakcinācijas centru - Alūksnes novads

Apseko Alūksnē izveidoto vakcinācijas centru

Šonedēļ Alūksnes Kultūras centrā izveidoto vakcinācijas centru apsekoja AS “Veselības centru apvienība” pārstāvis Imants Grebņickis, lai konstatētu telpu gatavību vakcinācijas procesa organizēšanai.

AS “Veselības centru apvienība” nodrošinās vakcinācijas procesa norisi Alūksnes novada pašvaldības izveidotajā vakcinācijas centrā. Kopumā telpu gatavību I. Grebņickis novērtēja labi, ar domes priekšsēdētāju Arturu Dukuli, priekšsēdētāja vietnieku Aivaru Fominu un Alūksnes Kultūras centra direktori Sanitu Bērziņu pārrunājot vēl atsevišķas nianses, ko nepieciešams paveikt. Ar “Veselības centru apvienības” pārstāvi tikās arī Zemessardzes 31. kājnieku bataljona komandieris Jānis Ritenis, jo zemessargu uzdevums būs organizēt cilvēku plūsmu vakcinēšanas vietā, kā arī SIA “Alūksnes primārās veselības centrs” valdes priekšsēdētājs Rolands Puriņš.

Vakcinācijas procesa nodrošināšanai valstī ir izveidoti A, B un C līmeņa masu vakcinācijas centri. Alūksnē atradīsies zemākā – C līmeņa vakcinācijas centrs, kas izveidots pēc Alūksnes novada pašvaldības iniciatīvas. Pašlaik valstī C līmeņa vakcinācijas centros nav uzsākta vakcinācija pret Covid-19. To atvēršana tiek saistīta ar laiku, kad Latvija saņems lielāku vakcīnu daudzumu.

AS “Veselības centru apvienība” pārstāvis I. Grebņickis aicināja atsaukties vietējos medicīnas darbiniekus, kas vēlētos strādāt vakcinācijas centrā tad, kad tas būs atvērts.

Skip to content