AKTUALIZĒTS: Alūksnes vakcinācijas centrā 13. jūnijā vakcinācija ar Pfizer, 16. jūnijā – ar Janssen - Alūksnes novads

AKTUALIZĒTS: Alūksnes vakcinācijas centrā 13. jūnijā vakcinācija ar Pfizer, 16. jūnijā – ar Janssen

Tuvākie datumi vakcinācijai pret COVID-19 Alūksnes vakcinācijas centrā – 13. un 16. jūnijs. Uz abiem datumiem ir iespējams pierakstīties iepriekš interneta vietnē www.manavakcina.lv vai pa tālruni 8989, bet 13. jūnijā daļēji un 16. jūnijā visas dienas garumā būs iespēja vakcīnu gaidīt arī dzīvā rindā, līdztekus pierakstiem.

 

13. jūnijā:

  • paredzēts vakcinēt ar Pfizer/BioNTech vakcīnu,
  • paredzēts vakcinēt arī pusaudžus un jauniešus, sākot no 12 gadu vecuma,
  • vakcinācija pēc iepriekšēja pieraksta.

Sakarā ar to, ka uz Alūksnes vakcinācijas centrā 13. jūnijā plānoto vakcināciju ar Pfizer/BioNTech vakcīnu ir aizpildījušies iepriekšējā pieraksta laiki, iepriekš izsludinātā dzīvā rinda TIEK ATCELTA. Tas neattiecas uz senioru vakcināciju bez iepriekšējā pieraksta SENIORU STUNDĀ no pl.9.00 līdz 10.00 – tā joprojām ir spēkā. Protams, cilvēkus, kuri tomēr būs atnākuši gaidīt dzīvajā rindā, apkalpos iespēju robežās un vakcinēs.

16. jūnijā:

  • paredzēts vakcinēt ar JANSSEN vakcīnu, kurai ir vajadzīga tikai viena vakcīnas deva,
  • nav paredzēts vakcinēt pusaudžus un jauniešus, jo šo grupu vakcinē tikai ar Pfizer/BioNTech vakcīnu,
  • vakcinācija pēc iepriekšēja pieraksta un dzīvā rinda dienas garumā.

 

Gaidot dzīvajā rindā, jārēķinās, ka līdztekus notiek to personu vakcinācija, kuras ir pierakstījušās iepriekš. Līdz ar to gaidītājiem dzīvajā rindā var nākties uzgaidīt, kad būs brīva vieta vakcīnas saņemšanai. Tāpat jāņem vērā, ka laikā no 13.00 līdz 13.30 vakcinācijas centram ir pārtraukums. Centra darbības laiks ir līdz pulksten 17.00.

 

Pusaudžu un jauniešu vakcinācija

No 17. maija ir uzsākta 16-17 gadus vecu jauniešu, bet no 2. jūnija – arī 12-15 gadus vecu pusaudžu vakcinācija pret COVID-19. Pusaudžus un jauniešus vakcinē tikai ar Pfizer-BioNTech vakcīnu Comirnaty, tādēļ piesakoties vakcinācijai, iepriekš jāpārliecinās, vai attiecīgajā datumā šī vakcīna ir pieejama.

Nepilngadīgiem pacientiem no 14 gadu vecuma nav nepieciešama vecāku vai aizbildņu atļauja vakcīnas saņemšanai. Savukārt 12-13 gadus vecus pusaudžus vakcinācijai var pieteikt vecāki vai citi likumiskie pārstāvji. 12-15 gadu veciem pusaudžiem uz vakcināciju jāierodas mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtnē, kā arī jāņem līdzi šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim – pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai notariāli apstiprināta pilnvara).

Plašāk par pusaudžu un jauniešu vakcināciju šeit: https://www.vm.gov.lv/lv/aktuala-informacija-par-vakcinaciju-pret-covid-19

 

Senioru stunda

Gan 13., gan 16. jūnijā no pulksten 9.00 līdz 10.00 vakcinācijas centrā būs SENIORU STUNDA. Tas nozīmē, ka šajā laikā seniori var doties vakcinēties bez iepriekšēja pieraksta. Jāuzsver gan, ka vietu skaits senioru stundā ir ierobežots un vakcīnas saņemšana ir jāuzgaida, jo līdztekus notiek to personu vakcinācija, kas ir pierakstījušās iepriekš.

Ja esat pierakstījušies uz kādu no minētajiem datumiem, taču vēlaties saņemt citu vakcīnu, interneta vietnē www.manavakcina.lv jāpārrakstās uz citu datumu.

Iepriekš pierakstīties vakcinācijai Alūksnes vakcinācijas centrā var:

1) vietnē www.manavakcina.lv, autorizējoties ar internetbankas autentifikācijas līdzekļiem vai e-parakstu;

2) zvanot pa tālruni 8989.

Atgādinām, ka Alūksnes vakcinācijas centrā, kas atrodas Brūža ielā 7, Alūksnes Kultūras centrā, vakcinēties pret COVID-19 ir iespējams ikvienam Alūksnes un apkārtējo novadu iedzīvotājam. Aicinām par iespēju vakcinēties informēt arī savus ģimenes locekļus, tuviniekus un kaimiņus! Vakcināciju nodrošina AS “Veselības centru apvienība”.

Aicinām aktuālajai informācijai par turpmākiem iespējamiem pirmreizējās vakcinācijas datumiem Alūksnes vakcinācijas centrā sekot līdzi vietnē www.manavakcina.lv, kā arī Alūksnes novada pašvaldības mājas lapā www.aluksne.lv vai Alūksnes novada sociālo tīklu kontos Facebook, Twitter, Draugiem un vietējos plašsaziņas līdzekļos.

 

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content