RUDENTIŅŠ BAGĀTS VĪRS – MIĶEĻU NEDĒĻA - Alūksnes novads

RUDENTIŅŠ BAGĀTS VĪRS – MIĶEĻU NEDĒĻA

Miķeļdienas svētkus svinējām nedēļas garumā garumā, no 27. septembra līdz 1.oktobrim, ar grupu skolotāju organizētām aktivitātēm katrā grupā un sporta, mūzikas skolotāju organizētiem aktivitāšu centriem laukumos.

Katru dienu aktivitāšu centrus apmeklēja divas grupas, ar lielāku laiku atstarpi, lai grupas nesatiktos un nekrustotos savā starpā.

Skolotājām uz e-klasi tika aizsūtītas kartes ar Miķeļdienas centriem un plānotajām aktivitātēm. Tādejādi visiem svētku dalībniekiem bija iespēja jau iepriekš iepazīties ar centru izvietojumu un aktivitātēm.

 

Iestādes teritorijā darbojās trīs centri:

 

1. Vāveres centrs “Dabas velšu pētniece”, kuru vadīja sporta skolotāja Dita HOLLA.

Bērni kopā ar vāveri atrod veltes, izkaisītas juku jukām un šķiro, nesot tās uz kasti ar atbilstošās rudens veltes attēlu un nosaukumu.

Vecāko grupu bērniem bija papildus uzdevums –  jāsaliek šķiroto rudens velšu nosaukumu pirmie burti, izmantojot  dabas materiālus un trafaretus.

 

2. Zaķa centrs “Ašais nebēdnis”, kuru vadīja sporta skolotāja Jūlija TETERE -TETEROVSKA.

Vecāko grupu bērniem rotaļa “Gudrie dārzeņi”, kurā bērniem bija jāsacenšas savā starpā, bet viens no galvenajiem nosacījumiem bija nepazaudēt Zaķa ražu (katram skrējējam ir spainītis ar burkāniem).

Jaunāko grupu bērniem  rotaļa “Burkānu nešana”. Rotaļas dalībnieki izveido apli, tiek iedoti divi spainīši ar burkāniem iekšā. Tas jāpadod pa apli tā, lai burkāns neizkrīt.

Rotaļas beigās katra grupa saņem no zaķa burkānus, kurus nomazgāt, nomizot un apēst grupā, lai būtu tikpat veikli un veseli kā zaķis!

 

3. Miķelīša centrs “Miķelītis bungas sita!”, kuru vadīja mūzikas skolotāja Linda BERKULE.

Miķelītis sagaidīja bērnus ar latviešu tautasdziesmu “Kur tu biji, Miķelīti?” un latviešu tautas rotaļu “Miķelītis”, ko izspēlēja kopā ar bērniem. Svinot ražas novākšanu un došanos uz tirgu, Miķelītis ar bērniem dziedāja atbilstošas dziesmas un gāja rotaļās. Rotaļnieki izpildīja darbības, atbilstoši mūzikas tekstam. 

 

29.septembrī, īstajā Miķeļdienā, apkārt dārziņam, skaļi bungodami, gāja trīs Miķeļi, vēlot visiem mazajiem un lielajiem Sprīdīšiem  LAIMI, PRIEKU un VESELĪBU! Ļoti ceram, ka vēlējums darbosies visa gada garumā!

SAGATAVOJA: pirmsskolas izglītības sporta skolotāja Jūlija TETERE -TETEROVSKA.

Skip to content