SPRUNGULĪŠU GRUPAS RUDENS NOTIKUMI - Alūksnes novads

SPRUNGULĪŠU GRUPAS RUDENS NOTIKUMI

2. grupas bērni, sākot ar augusta mēnesi, pakāpeniski radinās pie pirmsskolas gaitām. Lai arī mazi, bet daudz darbu jau padarīts un notikumu piedzīvots!

Septembris.

Adaptācijas periods. Iepazīstam savu bērnudārzu „Sprīdītis” – grupas draugus, skolotājas, iestādes darbiniekus, kuri saistīti ar mūsu grupu – mūzikas skolotājas un ārsta palīgu. Iepazīstam grupas telpas, dienas režīmu, kārtības un drošības noteikumus.

Oktobris.

Iegūstam jaunas zināšanas pašapkalpošanās iemaņās, uzvedībā, sadzīves prasmju attīstīšanā.

Putras nedēļā izgaršojam dažādas putras ar veselīgiem našķiem – augļiem un ievārījumiem, kā arī āboliem, tie mums garšoja vislabāk.

Novembris.

Šķirojam atkritumus, tuvākā apkārtnē plogingojam. Pastaigas vērojām ūdens krātuves akas, dīķus.

Svinam svētkus:

„Sprīdītim” 35 dzimšanas diena! Katrā „Sprīdīša” dzimšanas dienas nedēļas dienā pie bērniem rīta aplī viesojas grupas skolotāja, kā tēls Vēja māte no Sprīdīša pasakas ar dažādām atrakcijām, uzdevumiem un pārsteigumiem.  Skatījāmies video par Sprīdīti. Pastaigā vērojam Alūksnes pili, pie kuras video bija redzama princese Zeltīte.

Latvijas dzimšanas diena. Izveidojam dažādus darbiņus – svētku dekoriņus. Klājām svētku galdu, cienājamies.

Ekoskolu Rīcības dienas. Veidojam ūdens pilienu plakātu ar saukli: „Izdari pareizu izvēli, taupi ūdeni!” Devāmies ciemos uz Alūksnes pilsētas mūzikas skolu un aicinājām būt taupīgiem attiecība uz ūdeni. Dāvinājām atgādinājumus par ūdens taupīšanu, kurus var pielikt pie izlietnes.

 

Sagatavoja: 2.grupas skolotājas: Guntra ŪDRE, Gunta BOJĀRE.

Skip to content