ZAĶU SPORTIŅŠ LIELDIENAS GAIDOT - Alūksnes novads

ZAĶU SPORTIŅŠ LIELDIENAS GAIDOT

Vai viegli būt ZAĶIEM??? Šāds jautājums sagaidīja ikvienu bērnu – gan mazu, gan lielu.

Jūs varat tikai minēt, vai arī jautāt bērniem, kāda bija viņu atbilde uz šo jautājumu.

Šogad bērniem bija iespēja iepazīties ne tikai ar Lieldienu tradīcijām, bet arī uzzināt, kādas īpašības un prasmes nepieciešamas zaķiem.

Lieldienu zaķa sportiskie draugi, zaķis Sportists Garausis (Dita Holla) un zaķis Sportists Pūkļipa (Jūlija Stanovova) bija sagatavojuši dažādus pārbaudījumus jeb aktivitātes atbilstoši bērnu vecumposmam.

  1. Aktivitāte rotaļas “Dienas zaķi un nakts zaķi” vai “Zaķi pa mājiņām” – bērniem bija jāmācās būt tikpat veikliem, izveicīgiem, uzmanīgiem un gudriem kā zaķiem.
  2. Aktivitātē “Veiklie olu nesēji” – bērni pārbaudīja un pārrunāja kopā ar zaķiem kāpēc uzmanīgi jānes olas izmantojot karotes, lai tās nesaplīstu. Tāpat kā zaķiem arī bērniem bija jāpārvar dažādi šķēršļi, lai nonāktu līdz groziem, kuros pēc izmēra bija jāsašķiro olas.
  3. Aktivitātē “Olu ripināšanā” – bērniem ripinot olas bija iespēja noskaidrot kāda būs vasara. Tai komandai vai bērnu grupiņai, kurai ola aizripos vistālāk būs vissiltākā un piedzīvojumiem bagāta vasara.
  4. Aktivitātē “Krāsaino bumbu šķirošana” – bērniem pēc krāsu attēlu shēmas bija jāsašķiro bumbas uzliekot tās uz kartona glāzītes. Bērniem tāpat kā zaķiem bija jābūt ļoti vērīgiem un precīzi jāpaveic uzdevums, pamanot kļūdas (ja tādas bija) un izlabojot tās.
  5. Aktivitātē “Olu meklēšana” – šī aktivitāte sagatavošanas grupu bērniem sagādāja lielu azartu un sacensību sparu, jo nemaz nav tik viegli atrast zem kartona glāzītēm paslēptās olas. Sacensība notika komandās, kur vienlaicīgi olas meklēt devās viens bērns no katras komandas.

ZAĶU SPORTIŅŠ LIELDIENAS GAIDOT ZAĶU SPORTIŅŠ LIELDIENAS GAIDOT ZAĶU SPORTIŅŠ LIELDIENAS GAIDOT

Lai redzētu kā mums veicās, video ar aktivitātēm pieejams iestādes facebook kontā:

https://www.facebook.com/ekospriditisaluksne/videos/1051170252137728/

 Sagatavoja: pirmsskolas izglītības sporta skolotāja Dita HOLLA

Skip to content