Ar Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa dalību iemūrē vēsturisko kapsulu topošajai izziņas centra ēkai - Alūksnes novads

Ar Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa dalību iemūrē vēsturisko kapsulu topošajai izziņas centra ēkai

Alūksne ir kļuvusi par tūristiem iemīļotu vietu un pie mums brauc atpūsties gan Latvijas vietējie iedzīvotāji, gan uzņemam ārvalstu viesus.

Lai viesu uzņemšana kļūtu vēl ērtāka, mūsdienīgāka un patīkamāka, Alūksnes vēsturiskajā centrā top jauns Izziņas birojs, kur būs Alūksnes Tūrisma informācijas centra telpas. 11. augustā jaunajai ēkai, piedaloties Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam,  Ministru prezidenta parlamentārajai sekretārei Evikai Siliņai, kopīgi ar Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Dzintaru Adleru, SIA “Arhitekta L. Šmita darbnīca” arhitektu Laimoni Šmitu, būvuzņēmuma SIA “RERE MEISTARI” pārstāvi Andri Sausiņu, SIA “BBPV” būvuzraugu Ivo Rozentālu tika parakstīts un iemūrēts vēstījums nākamajām paaudzēm.

 

“Ar šo tekstu darām zināmu, ka 2022. gada 11. augustā, šeit Latvijas augstākajā pilsētā pie Muižas parka, blakus varenajam Alūksnes ezeram, likts pamatakmens mūsu dzimtenes apceļotājiem domātam Izziņas centram.

Ar šīs ēkas celtniecību turpinās 18. gadsimta beigās un 19. gadsimta sākumā izveidotā Fītinghofu dzimtas Muižas parka atjaunošana, un ceram, ka parks arī vēstules atrašanas brīdī ir pilsētas lepnums un kalpo iedzīvotāju un viesu atpūtai. Izziņas centra eksterjerā esam ielikuši atsauci uz Ozolkoka pili, kuras greznuma liecības līdz mūsdienām bija saglabājušas tikai attēlos.

Alūksne jau izsenis bijusi skaista un ceļotāju iecienīta vieta. To par dzīves vietu izvēlējušies turīgi ļaudis, kas būvēja pilis un iekopa parkus, Alūksni veidojot pārāku par apkārtējām pilsētām. Šodien to dēvē par Vidzemes pērli!

Mūsu uzdevums ir saglabāt un nodot nākamajām paaudzēm vērtības, ko esam saņēmuši. To mēs darām pēc labākās apziņas un spējām. Mēs lepojamies, ka atstājam jums mantošanai jaunu Izziņas centra ēku. Tā būs tikšanās vieta iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

Šobrīd pilsēta piedzīvo uzplaukumu, tā gatava izaicinājumiem un laikmeta gara diktētām pārmaiņām. Šajā gadā esam nosvinējuši spāru svētkus topošajam Izglītības un sporta centram, likuši pamatus Biznesa stacijai un trīs ražošanas ēkām, tiek pārbūvēta Miera iela un atjaunota Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 7.-9. klašu ēka.

Šajā gadā, kad mūsu sirdis trīc par skarbo ģeopolitisko situāciju Eiropā, un visas lūgšanas veltītas kara izbeigšanai Ukrainā, mēs ar īpašu rūpību gādājam par savas zemes drošību un saglabāšanu nākamībai. Mēs vairāk nekā parasti domājam par Latvijas nākotni. Mēs ticam un ceram, ka Latvija, kurā Jūs dzīvojat, lasot šīs rindas, ir stipra, brīva un laimīga.

Mēs ticam, ka šis mūsu darbs dzīvo un ir novērtēts, paliekam cerībā, ka mūsu iesākto turpinās nākamās paaudzes!”

« gada 2 »
Skip to content