Izcili panākumi orientēšanās kluba “Alūksne” sportistiem - Alūksnes novads

Izcili panākumi orientēšanās kluba “Alūksne” sportistiem

Izcili panākumi orientēšanās kluba “Alūksne” sportistiem3. un 4. septembrī OK “ALŪKSNE” sportisti piedalījās Latvijas orientēšanās čempionātā, kas notika Dobeles novada Vīķu purva apkaimē. Stafetes distancē vīru elites grupā 1. vietu izcīnīja Jānis Kūms, Edgars Bertuks un Lauris Silds.

 

3. septembrī individuāls starts vidējā distancē:.

1. vieta Laura Vārtukapteine S40 grupā un Mikus Žagata VA grupā;
2. vieta Lauris Silds VE grupā un Edmunds Zvaigzne V60 grupā.

4. septembrī komandu starts stafetes distancē:

1. vieta Jānis Kūms, Edgars Bertuks un Lauris Silds vīru elites grupā;
3. vieta Sanita Vilciņa, Iveta Veļķere un Laura Vārtukapteine dāmu pirmajā veterānu grupā;
5. vieta Edmunds Zvaigzne, Vilnis Veļķeris un Guntis Arnicāns vīru trešajā veterānu grupā.

Klupdami krizdami pēc Latvijas čempionāta medaļām

 

Kā vienmēr kuplāk apmeklētās un aizraujošākās sacensības Latvijas orientēšanās čempionātos ir sacensības vidējā distancē un stafetē. Šogad sacensības tika aizvadītas Dobeles pusē un pulcēja vairāk nekā 600 orientieristus.

Uzreiz jāteic, ka šajā Kurzemes pusē nav nekādi priežu sili, bet gan pamatā smagie lapu koku meži ar stipri sazēlušu veģetāciju, zem kuras uz zemes krustu šķērsu daudzviet sakrituši koki. Orientēšanās pati par sevi nebija vienkārša, jo netrūka ne stāvu nogāžu, ne pauguru un tam vēl klāt daudzveidīga purvu un purviņu sistēma.

OK “Alūksne” šoreiz startēja 14 cilvēku sastāvā. Individuālajās sacensībās mums divas pirmās vietas, kuras izcīnīja Laura Vārtukapteine S40 grupā un Mikus Žagata VA grupā. Sudraba medaļa VE grupā Laurim Sildam un V60 grupā Edmundam Zvaigznem. Tikai pusminūte elites grupā vīriešiem līdz 3. vietai pietrūka Edgaram Bertukam, viņš tātad ceturtais. Prieks arī par tiem, kas spēja iekļūt labāko desmitniekā.

Otrajā sacensību dienā stafešu sacensības. Mums uz šo sacensību programmas veidu pieteiktas trīs komandas. Kā parasti visu uzmanība pievērsta vīru sacensībai. Uz starta 19 komandas, arī mūsu kluba komanda. Pirmo etapu labā ātrumā un tehniski precīzi veic Jānis Kūms, stafeti Edgaram Bertukam nodod kā trešais, 20 sekundes aiz līderiem OK “Saldus” komandas. Edgars turpina iesākto un pēc sava etapa izvirza mūsu komandu līderos, lai gan Saldus komanda atrodas vien nepilnas 10 sekundes aiz mums. Nesatricināms savā meistarībā ir Lauris Silds, kurš vadības grožus neatdod un, nedaudz palielinot pārsvaru, finiša līniju šķērso pirmais. Apsveicam mūsu puišus ar lielisko panākumu! Sev un kluba līdzjutējiem par prieku 3. vietu iegūst arī pirmās veterānu grupas dāmas (Sanita Vilciņa, Iveta Veļķere un Laura Vārtukapteine), bet 5. vietu vīru trešajā veterānu grupā iegūst Edmunds Zvaigzne, Vilnim Veļķeris un Guntis Arnicāns.

Latvijas čempionātā vairs atlikusi tikai viena disciplīna – maratons. Šīs sacensības risināsies 25. septembrī Cēsu apkārtnē.

Tie, kuriem līdz dalībai čempionātā vēl kāds laiciņš jātrenējas, atgādinu, ka mūsu “Horizonta” seriālā vēl atlikušas 5 kārtas un nākamā jau 6.septembrī, bet par novada čempionāta godalgām cīņas risināsies 24. septembrī!

 Uz tikšanos meža stadionā!

Vilnis Veļķeris, OK “Alūksne”

Izcili panākumi orientēšanās kluba “Alūksne” sportistiem

 

Skip to content