RUDENS SAULGRIEŽI PEDEDZES “PASAKU TAKĀ” - Alūksnes novads

RUDENS SAULGRIEŽI PEDEDZES “PASAKU TAKĀ”

Ar krāšņu ābolu rokā,
Mums pretī pasaka nāk.’
Tā aicina pabūt mūs kopā
Un klusiņām stāstīt  sāk  – “Reiz sensenos laikos…”

23.09.2022., par godu rudens saulgriežiem, 6. grupas “Gudrības mātes bērni”, kopā ar saviem vecākiem devās uz Pededzes “Pasaku taku”.

Pie skolas ābeļdārza visus viesmīlīgi sagaidīja Pededzes bibliotēkas vadītāja Mirdza ar savu radošo palīgu komandu- Selgu, Inesi un Larisu.

Pirmais uzdevums bērniem un vecākiem tika uzdots jau, dodoties iekšā pa “Pasakas takas” vārtiem. Kopīgi izdomāti labie vārdi tika pieņemti kā ieejas biļete pasaku valstībā. Izsakot savas domas, idejas un ierosinājumus, vienojāmies par vēlējumu “Lai vienmēr ir ticība brīnumiem!”.

Sadaloties trijās komandās, ceļojums  varēja sākties.  Katra komanda deviņās pieturvietās klausījās latviešu tautas pasakas  un atraktīvi darbojās, veicot interesantus, atjautīgus uzdevumus. Kopā ar pasaku varoņiem sildījāmies “Vecīša cimdiņā”, palīdzējām vilkam makšķerēt, mācījām balodi pacietīgi taisīt ligzdu, kopā ar lauku un pilsētas pelēm skaitījām caurumus sierā, un pat skrējāmies ar zaķi.

Pēc jautras, azartiskas darbošanās katras komandas dalībnieki nopelnīja  saldu našķi un medaļas.

Pasākuma turpinājumā visi kopā fotografējāmies pie Pasaku namiņa un cepām garšīgas desiņas uz ugunskura.

Rudens saulgriežu vakars mūs visus lutināja ne tikai ar brīnišķīgu laiku, bet arī ar pozitīvām emocijām par kopā būšanu.

 RUDENS SAULGRIEŽI PEDEDZES “PASAKU TAKĀ”. RUDENS SAULGRIEŽI PEDEDZES “PASAKU TAKĀ”. RUDENS SAULGRIEŽI PEDEDZES “PASAKU TAKĀ”. RUDENS SAULGRIEŽI PEDEDZES “PASAKU TAKĀ”.RUDENS SAULGRIEŽI PEDEDZES “PASAKU TAKĀ”.

Sagatavoja: 6. grupas skolotāju palīgs Zane PETERSONE,
pirmsskolas izglītības skolotājas Sanita APŠUSALA un Mārīte REZGORIŅA

Skip to content