Alūksnes kino viesosies aktrise Anta Aizupe ar komēdiju “Mamma vēl smaida” - Alūksnes novads

Alūksnes kino viesosies aktrise Anta Aizupe ar komēdiju “Mamma vēl smaida”

Alūksnes kino viesosies aktrise Anta Aizupe ar komēdiju “Mamma vēl smaida”Pieprasītā kino un teātra aktrise Anta Aizupe 20. oktobrī viesosies dzimtajā Alūksnē ar jauno latviešu komēdiju Mamma vēl smaida, kurā viņa spēlē vienu no galvenajām lomām līdzās Baibai Brokai un Daigai Kažociņai. Filma stāsta par trīs māsu pārdrošo ceļojumu cauri Eiropai ar jumta bagāžniekā noslēpto māmiņu. Aizupe pastāstīs par filmas tapšanas aizkulisēm un atbildēs uz skatītāju jautājumiem.

 

Elzas Gaujas smeldzīgā komēdija ir jau izpelnījusies atzinīgu novērtējumu gan skatītāju, gan kinoprofesionāļu vidū. Jau pirmajās 10 dienās filma ir pulcējusi vairāk nekā divarpus tūkstošus skatītāju uz lielajiem ekrāniem. “Šie pirmie dati liecina par plašāku pozitīvu tendenci, ka Latvijas skatītāji sāk atgriezties kinoteātros,” — tā norāda Latvijas Kinematogrāfistu savienības filmu izplatīšanas projekta Kino visiem un visur Latvijā vadītāja Ieva Pitruka.

 

Kopš 29. septembra pirmizrādes Kino Citadele filmas Mamma vēl smaida radošā komanda ar aktrisēm Antu Aizupi, Baibu Broku un Daigu Kažociņu priekšgalā ir uzsākusi “īpašo seansu” tūri pa Latviju, lai pārspriestu filmu un tās tapšanu ar skatītājiem. “Piedzīvojām sirsnīgu uzņemšanu, kopīgus smieklus un asaras gan Rīgas kinoteātros, gan Talsos, Tukumā, Ventspilī, Valmierā un Liepājā, Jūrmalā un citās vietās,” stāsta režisore Elza Gauja, kuras debijas filma ir iekļauta kinoteātru repertuārā visā Latvijā.

 

Nacionālā Kino centra vadītāja, kinokritiķe Dita Rietuma filmu “Mamma vēl smaida” raksturo kā komēdiju, “kas var izraisīt gan smieklus, gan apceri — tas jau ir daudz. Laba pēcgarša.” Dzejniece Andra Manfelde raksta: “Pāris reizes smējos līdz asarām, bet noslēgumā nebija tālu līdz “īstajām” asarām. Filma ir ļoti sirsnīga un gaumīga. Nepasaka par daudz, noklusē tieši laikā.” Kinorežisors Aiks Karapetjans atzīst: “Man ļoti patika filma. Brīnišķīga mūzika un ļoti labs aktrišu ansamblis,” savukārt kinorežisors Jānis Ābele uzsver, ka “var just režisores jaunības atvērtību un uzticēšanos aktrisēm. Filma iedod dzīves enerģiju. Brīnišķīgi atrisināts filmas fināls.”

 

Filmas Mamma vēl smaida režisore ir Elza Gauja, operators — Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks — Jānis Bijubens, kostīmu māksliniece — Līga Krāsone, grima māksliniece — Dzintra Bijubena. Filmas producenti ir Andris Gauja un Elza Gauja (studija Riverbed sadarbībā ar Picture House). Galvenajās lomās: Anta Aizupe, Baiba Broka, Daiga Kažociņa, otrā plāna lomās: Jānis Skutelis, Matīss Budovskis un Lidija Pupure.

 

Filmu Mamma vēl smaida Latvijā izplata Baltic Content Media, Kultūras Punkts, Latvijas Kinematogrāfistu savienība.

 

Finansiālais atbalsts — Nacionālais Kino centrs, Kultūras ministrija, TV3 Group Latvia (filma nāk klajā kā Go3 oriģinālsaturs), SDG Lighting un Arkogints. Nozīmīgu ieguldījumu snieguši arī filmas atbalstītāji: Balta, Nestlé, Silvanols, SIXT, Inchcape, Anora, KG Knutsson, Stockmann, Spirits&Wine, TZMO Latvija, Stena Line, Latvijas Kultūras akadēmija, Wolt, Svētavots, Clean Living, Baltijas Foto serviss, Focus Nordic, Ķelmēni, Pure Chocolate, Merrild, Kafe Serviss, Hansa Film Services u. c.

Skip to content