Alūksnes vidusskolas direktora amatā ieceļ Ilzi Līviņu - Alūksnes novads

Alūksnes vidusskolas direktora amatā ieceļ Ilzi Līviņu

Otrdien, 8. novembrī, Alūksnes novada pašvaldības dome Alūksnes vidusskolas direktora amatā iecēla līdzšinējo Alūksnes novada vidusskolas direktori Ilzi Līviņu. Alūksnes novada vidusskolā viņa būs direktora pienākumu izpildītāja.

 I. Līviņa amatā iecelta, par viņas kandidatūru balsojot septiņiem no domes sēdē klātesošajiem 11 deputātiem. I. Līviņa balsojumā nepiedalījās.

Domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers sēdē uzsvēra, ka, tuvojoties nākamā gada 1. septembrim, kad novada izglītības iestādes sāks darbu pēc jaunā plānojuma, ir jāpaveic daudz sagatavošanās darbu, bet jau šobrīd ir novirzes no iecerētā izglītības tīkla ieviešanas grafika, tādēļ ir nepieciešams jaunās izglītības iestādes direktors.

Pašvaldības izsludinātajam konkursam uz Alūksnes vidusskolas direktora amatu bija pieteikušies divi pretendenti, kurus vērtēja ar izpilddirektora Ingus Berkuļa rīkojumu izveidota komisija. Tās sastāvā bija domes priekšsēdētāja vietniece Līga Langrate, Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Kupča, pašvaldības Centrālās administrācijas juriste Ilze Kalniņa, Plānošanas un attīstības nodaļas speciāliste Māra Saldābola un Finanšu nodaļas vadītāja Evita Ņedaivodina (komisijas darbā nevarēja piedalīties).

Pēc pirmās un otrās konkursa kārtas komisija abus pretendentus bija novērtējusi ar vienādu punktu skaitu un abus virzīja izpilddirektoram izskatīšanai. Izvērtējot abus pretendentus, I. Berkulis apstiprināšanai Alūksnes vidusskolas direktora amatā virzīja Ilzi Līviņu.

– Lēmums, kam jāstājas spēkā 2023. gada 1. septembrī, prasa ļoti daudz darba, tostarp personāla izvērtēšanu jaunajai izglītības iestādei, daudz zināšanu un pieredzes. Izvērtēju abu pretendentu iepriekš veikto darbu, un būtisks aspekts Ilzes Līviņas pieredzē ir divu skolu – Alūksnes vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolas un Alūksnes vidusskolas apvienošanas process 2011. gadā, – sacīja I. Berkulis.

Alūksnes novada pašvaldības domes 5. aprīlī pieņemtais lēmums par novada vispārējās izglītības iestāžu institucionālo sistēmu paredz reorganizēt apvienojot Alūksnes novada vidusskolu un Alūksnes pilsētas sākumskolu, un izveidot jaunu iestādi – Alūksnes vidusskolu. Saskaņā ar minēto lēmumu, Alūksnes vidusskolai no nākamā mācību gada pievienos arī Bejas un Malienas pamatskolas un Jaunannas Mūzikas un mākslas pamatskolu.

Alūksnes vidusskolas direktora uzdevums būs veikt nepieciešamos priekšdarbus, lai no 2023. gada 1. augusta jaunā izglītības iestāde varētu pilnvērtīgi sākt darbu, nodrošināt tās turpmāku darbību un attīstību.

Skip to content