IEPAZĪSTAM SABIEDRISKO TRANSPORTU! - Alūksnes novads

IEPAZĪSTAM SABIEDRISKO TRANSPORTU!

Ar autobusu braucam klusi
Uz sapņu zemes pusi-
Ja vēlies – vari piebiedroties,
Mums visiem vietas pietiks! ( @ Dace Taurīte)

Saistībā ar Ekoskolas tēmu “Transports” un videi draudzīgas pārvietošanās akciju “Diena bez auto”,  9.grupas bērni vēlējās uzzināt, kur pavada nakti autobusi, lai no rīta atkal dotos ceļā uz norādīto maršrutu. Akcijas dienā grupa devās   garajā pastaigā uz sabiedrisko autobusu parku O. Vācieša ielā. Tika uzskaitīts maršruta, kas pēc formas atgādināja zābaku,  garums, soļu daudzums, veikta aktivitāte –   ceļā sastapto   gājēju un velosipēdistu skaitīšana un atzīmēšana  speciāli sagatavotā shematiskajā lapā. Rezultāti pēc pastaigas pārrunāti un apkopoti kopīgi veidotā plakātā “Diena bez auto!” 

Sarunas,  rotaļas un interese par autobusiem turpinājās, tāpēc oktobrī, Šoferīšu dienā, devāmies uz atjaunoto pilsētas autoostu, lai iepazītu autoostas apkārtni, autobusu pieturas vietas, rastu iespēju izbaudīt braucienu ar sabiedrisko transportu un pateiktos šoferītim  ar pašu gatavotu apsveikumu par atbildīgo darbu.   Brauciens bija fantastisks, bērniem patīkams, jo lielākā daļa brauca pirmo reizi. Pēc brauciena grupā tika izpētītas biļetes, noskaidrota to nepieciešamība braucējam.  Brauciena iespaidi un patīkamās emocijas vēl ilgāku laiku virmoja grupā.

Rīcības dienu ietvaros turpinājām sarunas par sabiedrisko transportu, tā ietekmi uz apkārtējo vidi, klimatu. Noskaidrojām, kāpēc cilvēkiem ieteicams vairāk pārvietoties ar sabiedrisko transportu, ko atspoguļojām pašu gatavotā plakātā “Mazas rīcības – liela ietekme”. Vēlreiz kopīgi devāmies uz autoostu, kur šajā reizē tuvāk  iepazinām  uzgaidāmās telpas, izpētījām  autobusu kustības maršrutu karti, informējām  kasieri par bērnu gatavotā plakātā pausto informāciju, palūdzām to izvietot cilvēkiem redzamā vietā autoostas telpās, kā aicinājumu vairāk izmantot sabiedrisko transportu.

Ar prieku darbosimies Ekoskolas gada tēmā “Transports” visa mācību gada garumā!   

IEPAZĪSTAM SABIEDRISKO TRANSPORTU ! IEPAZĪSTAM SABIEDRISKO TRANSPORTU ! IEPAZĪSTAM SABIEDRISKO TRANSPORTU ! IEPAZĪSTAM SABIEDRISKO TRANSPORTU ! IEPAZĪSTAM SABIEDRISKO TRANSPORTU ! IEPAZĪSTAM SABIEDRISKO TRANSPORTU ! IEPAZĪSTAM SABIEDRISKO TRANSPORTU ! IEPAZĪSTAM SABIEDRISKO TRANSPORTU !IEPAZĪSTAM SABIEDRISKO TRANSPORTU !IEPAZĪSTAM SABIEDRISKO TRANSPORTU !

 

 

Sagatavoja : 9.grupas pirmsskolas izglītības skolotājas   Ilze HOLLA un  Dace  SKAISTKALNE.

Skip to content