Igauņu pianistes koncerts – dāvana Alūksnes pilsētai! - Alūksnes novads

Igauņu pianistes koncerts – dāvana Alūksnes pilsētai!

Igauņu pianistes koncerts – dāvana Alūksnes pilsētai!Janvāris ir Alūksnes pilsētas jubilejas mēnesis un 9. janvārī pulksten 19.00 ikviens klaviermūzikas mīļotājs Alūksnes Kultūras centrā varēs saņemt dāvanu – igauņu pianistes Irinas Zaharenkovas koncertu, ko Alūksnes pilsētai dāvina igauņu producents Toivo Tuberik (kompānija Uus Kontsert). Ieeja koncertā – brīva.

 

Irina Zaharenkova ir viena no savas paaudzes izcilākajām taustiņinstrumentu izpildītājām, kas nākusi no Igaunijas. Viņa ir ieguvusi pirmo vietu tādās starptautiskās mūziķu sacensībās kā Baha festivāls Leipcigā (2006. gadā), Alesandro Kazagrandes konkurss Itālijā (2006. gadā) un Džordžes Enesku konkurss Rumānijā (2005. gadā).

 

Irina Zaharenkova dzimusi Kaļiņingradā, klavierspēli sākusi mācīties četru gadu vecumā pie savas mātes. 1989. gadā ģimene pārcēlās uz Igauniju. Igaunijas Mūzikas akadēmijā Irina studēja klavierspēli pie Lilianas Semperes un klavesīnspēli pie Marisa Valk-Falka. Sibēliusa Helsinku Mūzikas akadēmijā viņas pasniedzēja bija Huejina Liu Tavastšerna. Irina papildinājusi iemaņas meistarklasēs pie Andrāša Šifa, Stīvena Bišopa Kovaceviča un Endželas Hjūitas. Studējusi arī ķīmiju un igauņu un somu filoloģiju.

 

Irina Zaharenkova ir daudzpusīga pianiste, bieži uzstājas solo un ar orķestri. Repertuāra diapazons no baroka līdz mūsdienu mūzikai. CD ieskaņojusi Baha “Goldberga variācijas”, kā arī ierakstījusi soloalbumu, kur atskaņo Pahelbela, Haidna, Mocarta un Bēthovena mūziku pie klavierēm klavesīna un āmuriņklavierēm. Viņa bieži koncertē kā continuo mūziķe dažādos orķestros un baroka ansambļos.

 

Šajā koncertā mūs sagaida daļas no Johans Sebastians Baha krājuma “The Well-Tempered Clavier”, kā arī Ludviga van Bēthovena Sonāte Nr. 8 (Patētiskā).

Skip to content