NO SEPTEMBRA LĪDZ ZIEMASSVĒTKIEM - Alūksnes novads

NO SEPTEMBRA LĪDZ ZIEMASSVĒTKIEM

Šajā mācību gadā mazie “Sprungulīšu” grupas bērni jau paaugušies. Visi sagaidījuši divas svecītes dzimšanas dienas kūkā.

Gads iesākās ar Zinību dienu, kad grupā ieradās Pūce un aicināja bērnus iepazīt visu pasauli sev apkārt. Septembrī sveicām Tēvu dienā mūsu stipros un mīļos tētus. Apmeklējām biedrības “Remis” suņu prasmju demonstrējumus un tikāmies ar Policijas Runci un Bebru drošības nodarbībās. Miķeļdienā iepriecinājām viens otru ar bagāto ābolu ražu un pasakainajiem, neparastajiem dārzeņiem  no sakņu dārza. Izrādās, ka burkāni ir visdrosmīgākie dažādām pārvērtībām.

Oktobrī piedalījāmies Ekoskolas “ Ēd atbildīgi” nedēļā, kurā baudījām dažādu graudaugu biezputras un piena zupas. Bija iespēja iepazīties ar graudaugiem tuvāk, jo katru dienu uz grupu atceļoja maisiņš ar ēdienkartē iekļautajiem putraimiem. Kā arī aktīvi darbojamies un apguvām prasmes atkritumu šķirošanā.  

Novembris – dzimšanas dienu mēnesis. Mūsu dārziņš “Sprīdītis” un valsts Latvija svinēja savu dzimšanas dienu. Arī mēs devām savu pienesumu jubilejas izrādē ”Runcis zābakos”. Par to liels prieks pašiem un vecākiem. Kopā klājām svētku galdu, gājām rotaļās un jutāmies kā īstā ballē. Ekoskolas  Rīcības dienās devāmies uz iestādei kaimiņos esošo uzņēmumu “Latvijas autoceļu uzturētājs”, AS, Alūksnes ceļu rajons, kur sveicām šoferus ar pašu sarūpēto tēju un medu. Aicinājām vairāk pārvietoties ar velosipēdiem un kājām. Un, lai neaizmirstos mūsu aicinājums, uzdāvinājām pašu gatavoto plakātu. Piedalāmies arī iestādes Ekoskolas ikmēneša  akcijā “Diena bez auto!”

 Decembris vienmēr nes līdz Ziemassvētku noskaņu. Gatavojāmies cītīgi, jo zālē, svētku koncertā, skatītāji bija mūsu vecāki. Sirdi priecēja dziesmas par eglīti, svecītēm un dāvanām. Ar lielu uzmanību tika saskaņoti dziesmu vārdi ar zvaniņu skaņām. Svētki izdevās, priecājās arī Rūķis, kurš katram bērnam bija sarūpējis piparkūku sirdis, uz kurām rotājās bērna vārds. Arī vecākus cienājām ar pašu ceptajām piparkūkām.

Ticiet vai ne, bet pie mums ir gluži kā mājās – kopā strādājam un kopā priecājamies, un nekad nav garlaicīgi!

NO SEPTEMBRA LĪDZ ZIEMASSVĒTKIEM NO SEPTEMBRA LĪDZ ZIEMASSVĒTKIEM NO SEPTEMBRA LĪDZ ZIEMASSVĒTKIEM NO SEPTEMBRA LĪDZ ZIEMASSVĒTKIEM

Sagatavoja: 2.grupas skolotājas Guntra ŪDRE, Gunta BOJĀRE.

Skip to content