ZIEMASSVĒTKU GAIDĪŠANAS LAIKS - Alūksnes novads

ZIEMASSVĒTKU GAIDĪŠANAS LAIKS

Decembris iesākās ar “Malduguntiņu” un “Vēja Mātes mākonīšu” kopīgu svētku gaidīšanu un dažādiem sagatavošanās darbiem. Abu grupu  bērni un skolotājas iesāka mēnesi ar dažādām aktivitātēm, un rotaļām, kā, piemēram, “Rūķis” un B.Brices skaitāmpantu “Sniedziņš krīt”. Pārrunājam darbiņus, kas jāpaveic visiem kopā līdz Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam –  jāizrotā grupa, jāsarūpē eglīte, jāizdekorē, jādodas ciemos un jāaplūko pilsētas galvenā egle, jācep piparkūkas un jāmācās dziesmas. Protams, jāsagaida Rūķi, kas vēroja arī to, kā mēs uzvedamies grupā visa mēneša garumā, kā esam abu grupu bērni sadraudzējušies un kā veicas ar darbiņiem.

  Šis kopā būšanas mēnesis bērniem ir nesis vairākus pārsteigumus un daudz prieka. Piemēram, kā vienu no tiem varam minēt, pēc Rūķu gājiena iestādes teritorijā, Rūķi mums bija sarūpējuši pārsteigumu pie grupas durvīm, kuras atverot, bērniem par prieku mēs saņēmām piparkūkas, un dekoru grupas noformējumam, kas palīdzēja papildināt jau izrotāto grupu. Cik jauki bija  visiem kopā  mieloties ar piparkūkām izrotātā grupas telpā.

   Rotājām eglīti, vingrinoties ar mazajiem pirkstiņiem satvert eglīšu dekoru stiprinājumu un  iekārt eglītē. Mācījāmies jaunus vārdus, vingrinājāmies atbildēt uz skolotājas jautājumiem, piemēram, kādā krāsā eglīte, vai tā smaržo, kā smaržo un daudziem citiem. Veidojām pieredzi no pašu skatupunkta.

   Kā neiztrūkstoša sastāvdaļa mūsu grupas dzīvei bija putnu barotavu uzstādīšana un putnu barošana, vērošana, vingrinājāmies tos atpazīt, nosaukt. Novērojām, kā izskatās zīlītes, baloži, dzenis, kurus turpināsim barot un vērot arī pārējos ziemas mēnešus.

  Mēneša beigās, Ziemassvētku laikā, dejojām, dziedājām cepām piparkūkas, pasmaržojām mīklu, centāmies pateikt pēc kā tā smaržo, rosinājām to mīcīt un izveltnēt, lai varētu izspiest dažādas piparkūku formas. Bērnu prieks par to, ka var iesaistīties, viens otru papildināt un piedalīties procesā ir liels gandarījums gan pašiem, gan pieaugušajiem. Pēc piparkūku cepšanas dienu turpinājām ar Ziemassvētku multfilmu rītu, kura laikā bērni varēja gan dejot, iet rotaļās, kā arī vienkārši atpūsties un baudīt atmosfēru.

  Kā noslēgums šim piedzīvojumu pilnajam pusgadam un mēnesim bija svētku svinēšana grupā, mazliet uzpošoties, parādot, ko esam iemācījušies mūzikas nodarbībās un grupas dzīvē, klājot svētku galdu grupā, un esot visiem draudzīgi kopā.

Lai visiem laimīgs, veselīgs un priekpilns Jaunais Gads!

ZIEMASSVĒTKU GAIDĪŠANAS LAIKS ZIEMASSVĒTKU GAIDĪŠANAS LAIKS ZIEMASSVĒTKU GAIDĪŠANAS LAIKS

ZIEMASSVĒTKU GAIDĪŠANAS LAIKS

Sagatavoja:
8.grupas skolotājas  Laura MIHAILOVA, Sanita DRUNKA,
1.grupas skolotāja Santa LAZDIŅA.

Skip to content