Par mīlestību NESTĀSTOT. Koncertuzvedums – veltījums mīlestībai 11. martā Alūksnē - Alūksnes novads

Par mīlestību NESTĀSTOT. Koncertuzvedums – veltījums mīlestībai 11. martā Alūksnē

VISAS11. martā Alūksnes Kultūras centrā izskanēs horeogrāfa Agra DAŅIĻEVIČA un dziedātājas Aleksandras ŠPICBERGAS kopdarbā tapušais koncertuzvedums, kurā Aleksandra izdziedās un izdejos mīlestības stāstus spāņu mūzikā, bet Agris klausītājiem atklās savu mīlestībai veltīto dzeju.

Es gribu dejot
Nestāstot to
Jo visu, ko jūtu
Jāizdejo
/Agris Daņiļevičs/

Horeogrāfs Agris Daņiļevičs sava jubilejas gada ieskaņā saviem draugiem un talanta cienītājiem ir sagādājis pārsteigumu! Viņš ir gatavs atklāt vēl kādu aizraušanos, ko līdz šim turējis noslēpumā – aicinājumu izteikt dzejas rindās savas sajūtas, pārdomas, ilgas un pieredzēto.

Agra Daņiļeviča mīlestībai veltītā dzeja sasauksies ar deju, kaisles pilnās spāņu mūzikas ritmiem un smeldzīgo liriku. Mūzika, deja un dziesma izdejos un izdziedās mīlestības stāstus, tos … nestāstot.

“Koncertuzvedums būtu raksturojams ar diviem vārdiem – mīlestība un uzdrīkstēšanās, jo visi tajā iesaistīti mākslinieki sper drosmīgus soļus pāri savām ierastajām robežām”, stāsta uzveduma producente Māra Špicberga. Jubilārs Agris Daņiļevičs ir uzdrīkstējies plašākai publikai atklāt savus gadiem ilgi tikai sirdī un bloknotā glabātos dzejoļus. Dziedātāja Aleksandra Špicberga met izaicinājumu sev, uzvedumā izpildot gan spilgtas un tempermentīgas spāņu vokālās kamermūzikas pērles, gan – kopā ar partneri – dejotāju Pauli Bārzdiņu izdejojot Agra Daņiļeviča īpaši šim uzvedumam veidotās laikmetīgās dejas horeogrāfijas. Izaicinājumu savai izpildītājmākslinieka meistarībai ir metuši arī pianiste Kristīne Šmite un ģitārists Vladimirs Kudrins, izpildot sarežģītus solo koncertnumurus saspēlē ar dejotājiem.

Izrādē skanēs dziesmas no Federiko Garsija Lorkas (Federico García Lorca) un Manuela de Falja (Manuel de Falla) cikliem, Isaaka Albenisa (Isaac Albéniz) klavieru svīta, Federiko Moreno Torroba (Federico Moreno Torroba) skaņdarbi ģitārai, Hoakina Rodrigo (Joaquín Rodrigo) opusi ģitārai, klavierēm un balsij, kā arī Agra Daņiļeviča dzeja autora lasījumā.

Izrādes notiks visā Latvijā: 18. februārī Dobeles koncertzālē Zinta, 25. februārī Ventspils Pārventas bibliotekā, 11. martā Alūksnes Kultūras centrā, 18. martā Siguldas koncertzālē Baltais Flīģelis, 21. martā Rīgā, mūzikas namā Daile.

Biļetes : https://www.bilesuparadize.lv/lv/performance/25792

Nestastot_Deinats Nestastot_Teilans

Vairāk informācijas: Māra Špicberga, producente, 26409433, spicberga@gmail.com

Skip to content