MET, MET, METENI! - Alūksnes novads

MET, MET, METENI!

Meten`s sola saltas dienas, sola visus sasaldēt…(L.t.dz.)

Metenis met zelta pogas, pīrāgus, met kažoku uz otru pusi, un ļauj sajust gaisā pavasari. Sals pieņemas spēkā, cīnās ar saules siltumu, bet mēs- mazie un lielie Sprīdīši, esam nolēmuši pavadīt ziemu un sagaidīt pavasari.

Silti saģērbjamies un, rībinādami savus instrumentus, dipinām apkārt savam bērnudārzam. Skan uzmundrinoša tautas mūzika Auļu izpildījumā, un šoreiz ir tas brīdis, kad ne tikai drīkst, bet arī vajag dauzīt kājas no visa spēka, lai aizbaidītu kurmjus un visu slikto, lai būtu laba raža un visiem lieliska veselība.

Metenis mums atsūtījis dažādas vēstis – tautasdziesmas, ticējumus, mīklas. Vai kāds tās pratīs izlasīt? Mazajās grupās skolotājas, bet sagatavošanas grupiņās jau bērni paši lasa un dod uzdevumus pārējiem budēlīšiem. Minam mīklas, dejojam, dziedam un ejam rotaļās. Tas viss jādara Meteņdienā, bet nedrīkst aizmirst svarīgu lietu – Meteņos jālielās – man ir vislabākais, vislielākais, vismīļākais…, jo tā arī ir!

MET, MET, METENI!MET, MET, METENI! MET, MET, METENI! MET, MET, METENI! MET, MET, METENI! MET, MET, METENI! MET, MET, METENI! MET, MET, METENI!

Sagatavoja: Meteņdienas saimnieces – mūzikas skolotājas
Vita VĒRDIŅA un Linda BERKULE

Skip to content