Jaunbūvētais Alūksnes Sporta centrs atvērto durvju dienā piedzīvo lielu apmeklētāju interesi - Alūksnes novads

Jaunbūvētais Alūksnes Sporta centrs atvērto durvju dienā piedzīvo lielu apmeklētāju interesi

3. martā Alūksnes Sporta centrā notika atvērto durvju diena, kad ikvienam interesentam bija iespēja aplūkot tā telpas. Šo iespēju visu trīs stundu garumā izmantoja ļoti liels interesentu skaits, kas pierāda, ka novada iedzīvotājiem šis objekts ir ļoti gaidīts un nozīmīgs.

Projektu “Izglītības un sporta centra izveide Alūksnes pilsētā” Alūksnes novada pašvaldība īstenoja kā augstas gatavības projektu ar atbalstu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas.

Investīciju projekta ietvaros izbūvēta Alūksnes Sporta centra ēka un tās funkcionēšanai nepieciešamā infrastruktūra, nojaukts vecais sporta angārs, tā vietā izveidojot stāvlaukumu, pārbūvēts Darba ielas posms. Daudzfunkcionālā sporta zāle sevī ietver sporta spēļu laukumu basketbolam, volejbolam, florbolam un telpu futbolam, vieglatlētikas zonu, skrejceļus, sprinta, tāllēkšanas, augstlēkšanas un lodes grūšanas sektorus, kā arī džudo, trenažieru un vingrošanas zāles.

Jaunā sporta infrastruktūras būve ir nozīmīgs ieguvums mācību procesa nodrošināšanai, iedzīvotāju un sporta biedrību aktivitātēm un sporta sacensību organizēšanai Alūksnes novadā. Ēkas saimnieki ir Alūksnes Sporta skola, bet telpas sporta aktivitātēm varēs izmantot ikviens iedzīvotājs.

Darbus objektā veica SIA “MONUM”, projekta autors – SIA “BM-projekts”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Būvuzraugi LV”. Ēkas iekštelpu navigācijas dizainu izstrādāja dizaina birojs “H2E”, vidē to īstenoja drukas studija “Impress”. Projektu vadīja Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content