Lieldienu pasākumi Alūksnes novadā - Alūksnes novads

Lieldienu pasākumi Alūksnes novadā

Alūksnē

Līdz 6. aprīlim Alūksnes novada muzejā Lieldienu tematiskā izglītojoša nodarbība “Oliņ boliņ, džimpiņ rimpiņ!”, kuras laikā muzejā būs vairāki meklēšanas punkti ar uzdevumiem un tālākām norādēm, lai atrastu Lieldienu zaķa apslēptos dārgumus. Izzināsim Lieldienu tradīcijas, iesim rotaļās, veiksim dažādus ar Lieldienām saistītus uzdevumus un pagatavosim katrs savu dārgumu lādīti. Nodarbībai aicinām pieteikties pa tālruni 25665538. Maksa par nodarbību skolēnam – 3,00 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem – 1,00 EUR.

9. aprīlī 14.00 Alūksnes Kultūras centrā Garīgās mūzikas koncerts

10. aprīlī Alūksnes Pilssalā sportiski ģimenisks pasākums “Zaķu skrējiens 2023”. Reģistrācija 11.00-12.00, starts 12.00. Vecuma grupas: 2-4, 5-6, 7-9, 10-13, 14-100 gadus veci zaķi. Būs dažādas lielformāta āra spēles un aktivitātes, iespēja iegādāties cukurvati. Organizē jauniešu grupa Oluksnieši sadarbībā ar Alūksnes Kultūras centru un Alūksnes Bērnu un jauniešu centru.

 

Alsviķu pagastā

9. un 10. aprīlī pie Alsviķu kultūras nama Lieldienu fotoorientēšanās “Pa Lieldienu Zaķa pēdām…”. Sāc no šūpolēm, izstaigā Zaķa atstātās cilpas, lasi uzmanīgi aprakstu un atrodi 5 uzdevumus, izpildi tos, nofotogrāfējies un atsūti uz WhatsApp 26567521. Lieldienu Zaķis sola parūpēties par kādu pārsteigumu!

9. aprīlī 22.00 Alsviķu kultūras namā Lieldienu balle ar Dzintaru un Adriju no Madonas. Ieeja: 5,00 EUR. Galdiņu rezervācija līdz 7. aprīlim, tālrunis 28330421 (Marina).

 

Annas pagastā

10. aprīlī 12.00 laukumā pie Annas kultūras nama Otro Lieldienu aktivitātes lieliem un maziem – rotaļas, uzdevumi un stafetes, Zaķu skrējiens un pārsteigumu meklēšana

 

Ilzenes pagastā

10. aprīlī 13.00 pie SKIIM centra “Dailes” (ja ļaus laika apstākļi) Lieldienu pasākums ģimenēm ar deju kolektīvu priekšnesumiem un dažādām jautrām izdarībām “Satikšanās Lieldienās…”. Ieeja: viena raiba oliņa izstādei un aktivitātēm. Pasākumā ciemosies Lieldienu Zaķis, ar kuru kopā minēsim mīklas, ripināsim olas, zīmēsim un krāsosim zaķa portretu un olas, meklēsim paslēptās olas, noteiksim stiprākās un skaistākās olas īpašniekus un šūposimies, kā arī cienāsimies ar Zaķa sarūpētajiem našķiem.

 

Jaunalūksnes pagastā

1. aprīlī 12:00 Kolberģa tautas namā radošā nodarbība “Lieldienu dekoru un iesaiņojuma izveidošana”
10. aprīlī 11:00 Bejas pamatskolas un bibliotēkas teritorijā Lieldienu pasākums bērniem, pieaugušajiem, ģimenēm un draugiem ar olu ripināšanu, uzdevumiem un citām aktivitātēm

 

Jaunannas pagastā

9. aprīli 12.00 laukumā pie Jaunannas tautas nama Lieldienu pasākums ģimenēm. Būs olu jautrības, iesim rotaļās, šūposimies, meklēsim pārsteigumu, orientējoties pa pagasta teritoriju, mazo zaķu skrējiens. Līdzi ņemam krāsainas oliņas!
9. aprīlī 19.00 Jaunannas tautas namā Lieldienu teātra vakars – Jaunannas pagasta amatierteātra “Šūpoles” pirmizrāde M.Zīle “Laulības treniņu aģentūra”. Ieeja 2,00 EUR

 

Jaunlaicenes pagastā

10. aprīlī 11.00 Jaunlaicenes muižas muzeja pagalmā Jautrās Lieldienu spēles un atrakcijas otro Lieldienu noskaņās. Pavasari ieskandinās Jaunlaicenes folkloras kopa “Putnis” un īstie Lieldienu zaķi. Ņemt līdzi krāsotās olas, labu garastāvokli un vēlmi līdzdarboties. Kopā ar Jaunlaicenes senioru kopu “Pūrs” vārīsim Lieldienu zupu. Izklaidēs – piepūšamās atrakcijas.

 

Kalncempju pagastā

Viktora Ķirpa Ates muzejā “Vidzemes lauku sēta” līdz 6. aprīlim izglītojošā programma “Nāc, nākdama, Liela diena” pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Informācija un pieteikšanās pa tālruni 25664436 vai e-pastā atesmuzejs@aluksne.lv.
8. aprīlī 12.00 “Ottes Lieldienas”. Būs iespēja krāsot un ripināt olas, izzināt nākotni, lasot ticējumus un vērojot dabu, radoši darboties radošajās darbnīcās kopā ar māksliniecēm Rudīti Liepiņu un Daigu Kaufmani, kā arī piedalīties aktivitātē “Orientēšanās lauku sētā”. Ieeja brīva.

 

Liepnas pagastā

9. aprīlī 11.00 pie Liepnas tautas nama Lieldienu jampadracis ar olu lunkošanu, šūpošanos, citām aktivitātēm.

 

Malienas pagastā

10. aprīlī 11.00 Malienas tautas namā Lieldienu pasākums visai ģimenei ,,Vai tad Zaķi olas dēj?”

 

Mālupes pagastā

3. aprīlī 18.00 Mālupes Saieta namā radošā nodarbība – Lieldienu dekoru gatavošana
9. aprīlī 13.00 Mālupes Saieta namā Lieldienu pasākums visai ģimenei ,,Lielā diena lepni nāca” kopā ar Ziemeru folkloras kopu

 

Pededzes pagastā

5. aprīlī 10.00, 18.00 Pededzes tautas namā meistarklase Lieldienas dāvana Ieeja: 1,50 EUR.
9. aprīlī 14.00 un 16. aprīlī 14.00 Pededzes tautas namā Olu kaujas.
11. aprīlī 10.00 un 18. aprīlī 10.00 Pededzes bibliotēkā izstāde ar līdzdarbošanos Lielā diena sadarbībā ar Pededzes tautas namu.

 

Zeltiņu pagastā

9. aprīlī 12.00 pie Zeltiņu tautas nama Lieldienu pasākums “ Mazo Zaķu Lielā diena!” Piedāvājumā- olu ripināšana, šūpošanās un āra spēles. Izjādes zirgu mugurā (z/s Purenes ar mazākajiem zirgiem) , piepūšamās atrakcijas ( OZ Atrakcijas), cukurvate un popkorns (par maksu). Darbosies izbraukuma bufete “ Cita Opera”.
9. aprīlī no 12.00-13.00 Zeltiņu tautas namā skatāmas Mālupes pagasta rokdarbu pulciņa “Annele” izstāde “No vecā – jauns”, Solvitas Kārkliņas “ Priecīgie Zaķi” un Alūksnes novada muzeja ceļojošā leļļu izstāde “Laika pavediens”.

Skip to content