SIA “PILSĒTVIDES SERVISS” izsludina Spodrības nedēļu – bez maksas varēs nodot lielgabarīta atkritumus - Alūksnes novads

SIA “PILSĒTVIDES SERVISS” izsludina Spodrības nedēļu – bez maksas varēs nodot lielgabarīta atkritumus

SIA “PILSĒTVIDES SERVISS” izsludina Spodrības nedēļu – bez maksas varēs nodot lielgabarīta atkritumusAlūksnes novada pašvaldība sadarbībā ar SIA “PILSĒTVIDES SERVISS” izsludina SPODRĪBAS NEDĒĻU Alūksnes novadā, kas norisināsies no 2023. gada 20. aprīļa līdz 27. aprīlim.

 

 Tās ievaros klienti Alūksnes Eko laukumā, Rūpniecības ielā 8F varēs BEZ MAKSAS nodot LIELGABARĪTA atkritumus (gultas, dīvānus, paklājus, skapjus, krēslus, matračus, bērnu ratiņus un citas lietas, kuras nav bīstamas vai kaitīgas videi, bet sava lielā un nestandarta izmēra dēļ neietilpst atkritumu konteinerā). Lielgabarīta atkritumi nav: ledusskapji, televizori, radiatori, gludekļi u.c. nolietotā elektrotehnika).

Bez maksas Eko laukumā var nodot tekstilu (tīrs, nesaplēsts, otrreiz lietojams), plastmasas, skārda, metāla, stikla iepakojumus, logu stiklus, dažāda veida papīru un kartonu, spuldzes, baterijas, elektroiekārtas (tikai pilnā komplektācijā)

 Tāpat bez maksas Eko laukumā var nodot plastmasas, skārda, metāla, stikla iepakojumus, logu stiklus, dažāda veida papīru un kartonu, spuldzes, baterijas, elektroiekārtas (tikai pilnā komplektācijā) un riepas (4 vieglo automobiļu riepas 1x gadā). Atgādinām, ka riepas un būvgružus sadzīves atkritumu konteineros mest AIZLIEGTS. Riepas tiek klasificētas kā videi kaitīgie atkritumi, bet būvgruži, atkarībā no to veida, visbiežāk – kā bīstamie atkritumi.

 

 PET šķiroto atkritumu konteinerā drīkst mest tikai tīrus, sausus, saplacinātus plastmasas iepakojuma materiālus. No tiem pārstrādei derīgi ir tie, kuru trīsstūrveida pārstrādes zīmes marķējumā norādīts:

  • 01 PET/PETE (polietilēntereftalāts), no tā parasti izgatavo dzērienu pudeles un pārtikas trauciņus;
  • 02 HDPE (augsta blīvuma polietilēns), no tā parasti izgatavo sadzīves ķīmijas un higiēnas preču iepakojumus;
  • 04 LDPE (zema blīvuma polietilēns), no tā parasti gatavo maisiņus, transportēšanas iepakojumus un ietinamās plēves;
  • 05 PP (polipropilēns), no tā parasti izgatavo pārtikas traukus.

 

Alūksnes Eko laukuma darba laiks TIKAI SPODRĪBAS NEDĒĻAS IETVAROS:

20.04. 8.00-17.00

21.04. 8.00-16.00

22.04. 9.00-13.00

23.04. BRĪVS

24.04. 8.00-19.00

25.04. 8.00-17.00

26.04. 8.00-17.00

27.04. 8.00-17.00

 

 Atgādinām, ka Eko laukumā šķirotos atkritumus var nodot tikai fiziskas personas, kurām ir spēkā esošs sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgums! Lūgums paņemt līdzi personu apliecinošu dokumentu, lai nepieciešamības gadījumā varētu pārliecināties par līguma spēkā esamību. Eko laukuma apmeklējumu lūgums vienmēr iepriekš pieteikt, zvanot uz tālruni 26622989, jo darbinieks atrodas blakus esošajā Klientu apkalpošanas centrā.

 

 Papildu informāciju par aktuālo informāciju var iegūt SIA “Pilsētvides serviss” Alūksnes Klientu apkalpošanas centrā, zvanot pa tālruni 26622989 vai rakstot uz e-pasta adresi: aluksne@pilsetvide.lv, kā arī uzņēmuma mājas lapā:  www.pilsetvide.lv un Alūksnes novada pašvaldības mājas lapā: www.aluksne.lv.

Skip to content