Veselības ministre Līga Meņģelsone apmeklēja Alūksnes slimnīcu - Alūksnes novads

Veselības ministre Līga Meņģelsone apmeklēja Alūksnes slimnīcu

Piektdien, 14. aprīlī, Alūksnes slimnīcu apmeklēja veselības ministre Līga Meņģelsone. Kopā ar kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētāju un galveno ārsti Marutu Kauliņu, abu pašvaldību pārstāvjiem – Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Dzintaru Adleru, vietnieku Aivaru Fominu, Smiltenes novada pašvaldības izpilddirektoru Andri Lapiņu – iepazina slimnīcas telpas.

Ministre atzinīgi novērtēja, ka slimnīcā ir sava akreditēta laboratorija, iespējams saņemt specifiskus izmeklējumus, ir zinoši un profesionāli speciālisti, ar pašvaldības atbalstu piesaistīti rezidenti, jaunie mediķi. Pēc iepazīšanās ar ārstniecības iestādes telpām ministre atzina, ka saredz labu iestādes pārvaldību un Alūksnes slimnīcas lomu.

Sarunās ar slimnīcas un pašvaldību vadību ministre uzsvēra, ka, viņasprāt, divas būtiskākās lietas ir pacientu drošība un efektīva finanšu izmantošana. Veselības aprūpē arvien lielāka loma ir digitalizācijai – pacienta digitālās kartiņas ieviešanai, lai veicinātu ārstēšanai nepieciešamo pacientu datu apriti. Viņa uzsvēra arī medicīnas pakalpojumu sniedzēju sadarbības veicināšanas nozīmi visos veselības aprūpes līmeņos – neatliekamā medicīniska palīdzība, ģimenes ārsti, slimnīcas.

Skip to content