EKSPEDĪCIJAS ZEĶE - Alūksnes novads

EKSPEDĪCIJAS ZEĶE

  Sākot ar marta mēnesi, “Spēka Avotiņa” grupas bērniem ir parādījies jauns pastaigu biedrs – Ekspedīcijas zeķe. Tā ir pašdarināta vilnas zeķīte, kurai ir izgatavots mīlīgs smaidiņš un lielas, zinātkāras pogu acis. Ekspedīcijas zeķei ir ļoti liela interese par apkārtējo vidi un dabu, tāpēc 9.grupas bērni kopā ar šo ceļa biedru dodas dabā un pēta to. Jau no ziemas mēnešiem 9.grupai Dores kalniņš ir vieta, kuru vēlamies aplūkot dažādos gadalaikos un laikapstākļos. Mežs bija pirmā lieta, ar ko iepazīstinājām Ekspedīcijas zeķi. Tur mēs mācījāmies dažādu koku nosaukumus, pētījām tiem raksturīgākās pazīmes, kopīgi izlikām tauku bumbas meža putniņiem un izpētījām dažādo sniega kupenu izmērus mežā.

Ekspedīcijas zeķe tika iepazīstināta arī ar Ūdens dienas aktivitātēm un izvesta izpētīt dažādas ūdens tilpnes – sākot no vismazākās ūdens peļķes, tērcītes līdz pat dīķim un ezeram. Tuvojoties Lieldienām, zeķe tika iepazīstināta arī ar pilsētas svētku dekorācijām un Lieldienu tradīcijām, tā tika izšūpināta kopā ar cāli un iepazīstināta ar lielākajām Lieldienu olām pilsētā.

 Ekspedīcijas zeķei ir bijusi iespēja ar bērniem doties dažādos pastaigu maršrutos un izpētīt transportlīdzekļu krāsas, lielumus, daudzumus un pat izmērus.

EKSPEDĪCIJAS ZEĶE EKSPEDĪCIJAS ZEĶE EKSPEDĪCIJAS ZEĶE

Sagatavoja: 9.grupas skolotājas Dace SKAISTKALNE un Ilze HOLLA

Skip to content