Vizītē Alūksnes novadā Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns - Alūksnes novads

Vizītē Alūksnes novadā Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns

Šodien Alūksnes novadā viesojas Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Vizītes sākumā Saeimas priekšsēdētājs Alūksnes novada pašvaldībā tikās ar pašvaldības vadību – domes priekšsēdētāju Dzintaru Adleru, priekšsēdētāja vietniekiem Aivaru Fominu, Druvi Tomsonu, Jāni Sadovņikovu, deputātu Laimoni Sīpolu.

Tikšanās laikā pārrunāti dažādi ar pašvaldību darbību saistīti jautājumi. Pašvaldības vadība viesi iepazīstināja ar būtiskākajiem paveiktajiem darbiem Alūksnes novadā pēdējo gadu laikā, tostarp arī pašvaldības struktūras pilnveidi izglītības, kultūras, pagastu pārvaldīšanas, sociālajā nozarē. Tika pārrunāti arī sarežģījumi un izaicinājumi, ar ko pašvaldībai tās darbībā jāsaskaras birokrātisku procedūru dēļ.

Tāpat sarunas gaitā tās dalībnieki pieskārās veselības aprūpes pieejamības tematikai, jautājumam par drošības situāciju novadā, ņemot vērā tā ģeogrāfisko atrašanās vietu Latvijas-Krievijas pierobežā. Tika diskutēts par reģionu stiprināšanu – nepieciešamo valsts atbalstu augstas gatavības un reģiona nozīmes projektiem, drošības sistēmu ieviešanu robežas tuvumā, finansējumu autoceļiem un pierobežas uzņēmēju stiprināšanai.

Pēc tikšanās Alūksnes novada pašvaldībā Saeimas priekšsēdētājs apmeklēja Alūksnes novada muzeju, kur piedalījās grāmatas “Nekad nav vara uzveikusi garu” – piemiņas vietas nacionālajiem partizāniem Alūksnes un Smiltenes novados – atvēršanas pasākumā.

 

Skip to content