Jaunajā apkures sezonā siltumenerģijas tarifs būs lētāks - Alūksnes novads

Jaunajā apkures sezonā siltumenerģijas tarifs būs lētāks

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) 2023. gada 28. septembrī apstiprināja SIA “Alūksnes enerģija” siltumenerģijas tarifu, kas no 2023. gada 1. novembra būs 71,50 EUR/MWh (bez PVN).

Publikācija Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” šī gada 29. septembrī: https://www.vestnesis.lv/op/2023/189.22

Jaunais tarifs būs par 12,3% lētāks salīdzinoši ar šobrīd spēkā esošo tarifu 81,54 EUR/MWh (bez PVN).

Uzņēmums ir ieguldījis lielu darbu, lai jaunajā apkures sezonā klientiem nodrošinātu lētāku siltumenerģiju, bet tajā pašā laikā saglabājot stabilu, nepārtrauktu un kvalitatīvu pakalpojuma pieejamību. Gatavojoties jaunajai apkures sezonai, SIA “Alūksnes enerģija” visās apkalpojamajās katlumājās Alūksnes pilsētā, kā arī Mālupes un Jaunlaicenes pagastos ir veikusi ražošanas iekārtu tehniskās profilakses remontdarbus, bojājumu novēršanu, kā arī ikgadējās vizuālās apskates ietvaros novērtēts apkures sistēmu stāvoklis. Ziemeru ielas katlu mājā uzstādīts jauns, energoefektīvs granulu katls. Lai nodrošinātu precīzu siltuma skaitītāju darbību, vasaras periodā daudziem objektiem veikta to verifikācija. Tāpat kā jebkurai mērierīcei, arī siltuma skaitītājiem ir nepieciešama regulāra pārbaude, kas veicama likumā noteiktajā kārtībā reizi 2 gados. Ir veikti iepirkumi un noslēgti līgumi par kurināmā (šķeldas un granulu) piegādi nākamajai apkures sezonai, kā arī ir izveidots kurināmās šķeldas uzkrājums. SIA “Alūksnes enerģija” ir gatava jaunajai apkures sezonai.

 

SIA “Alūksnes enerģija” atgādina, ka iestājoties vēsākiem laika apstākļiem, par apkures sezonas uzsākšanu klienti var lemt jebkurā sev vēlamā laikā. Lai pieslēgtu apkuri daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai, iedzīvotājiem ir jāvēršas pie sava mājas apsaimniekotāja, kurš ir atbildīgs par apkures nodrošināšanu ēkā.

Ja rodas kādi jautājumi, neskaidrības vai grūtības norēķināties par patērēto siltumu, lūdzu, sazinieties ar SIA “Alūksnes enerģija” pa tālruni t.20039530, e-pasts: info@aluksnesenergija.lv.

Skip to content