STARP RUDENI UN ZIEMASSVĒTKIEM - Alūksnes novads

STARP RUDENI UN ZIEMASSVĒTKIEM

Šajā vasarā mūsu mazulīši pirmo reizi vēra vaļā “Sprīdīša” durvis. Tas bija interesants laiks gan bērniem, gan grupas darbiniekiem, gan vecākiem – te asaras mijās ar bērnu smiekliem, vecāku satraukums par savām atvasītēm līdzās ar drošības sajūtu. Palēnītēm esam iepazinuši viens otru.

Rudens laiks mūsu grupiņā aiztecēja ļoti raibs. Tas bija laiks, kad bija jāmācās būt vienam ar otru draudzīgiem.

Šajā laikā grupiņā notika arī dažādas aktivitātes:

  • Labo darbu nedēļā aicinājām grupas vecākus iesaistīties un atbalstīt ”Astes un Ūsas” dzīvnieku māju Alūksnē. Kopīgiem spēkiem tika savākta gan barība mazajiem kaķēniem, gan  smiltis, gan dažādas vecās segas un spilveni. 16.oktobrī visi kopā, gan mazie gan lielie devāmies kopā uz patversmi, lai tur nogādātu visu sagādāto.
  • Iestādes laukumā, pie Stārķa ligzdas/knupīšu koka ir mūsu grupas puķu dobe, kur vasarā auga pašu audzētās kliņģerītes un samtenes. Pateicoties šā gada siltajam rudenim, puķes dobē mūs priecēja ļoti ilgi, pat līdz oktobra vidum. Bet kad beidzot atnāca salnas, laiks tās bija novākt, te palīgi bija  bērni, kas palīdzēja  puķes likt ķerrās – gan mazajās, gan lielajās. Tā bērni paši varēja palīdzēt tās aizgādāt līdz komposta kaudzei.
  • Gatavojoties Rīcības dienām, arī bērni palīdzēja sagatavot info lapas – līmēt aplikācijas uz bukletu vākiem, kuros ievietoti skolotājas S.STRAKŠAS sagatavotie QR kodi no Latvijas valsts mežu (LVM) un Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) ieteikumiem Labai uzvedībai mežā, kā rīkoties, lai nenodarītu pāri mežam, kā izaudzēt pašam savu koku utt. Savukārt Rīcības dienās devāmies uz Alūksnes mūzikas skolu, kur tikāmies ar skolas direktori D.BERKULI. Šeit mēs nodevām savu sagatavoto plakātu, ko palīdzēja veidot arī paši bērni, veidojot aplikāciju – Mežs rudenī, klāt tika pievienoti QR kodi. Mūzikas skolu apmeklē bērni un jaunieši dažādos vecumos, tāpēc mēs nolēmām, ka šeit būs ļoti lietderīgs mūsu sagatavotais plakāts. Bērni un jaunieši prot darboties ar dažādiem IT rīkiem, tad arī QR kodi būs labs izaicinājums, lai apgūtu ko jaunu. Ciemošanās Mūzikas skolā bērniem bija liels pozitīvais pārdzīvojums, jo šeit bērni piedalījās nodarbībā, kuru vadīja Mūzikas skolas direktore D.BERKULE un direktores vietniece I. KRASTA. Bija gan dziesmas, gan bērni pirmo reizi redzēja sitamos instrumentus, klavieres.
  • Svinot sava bērnudārza jubileju, aicinājām ciemos vecākus. Bērni vēl nepiedalījās  izrāžu tapšanā,  tika sagatavota filma ar ierakstiem, ko bērni ir iemācījušies mūzikas nodarbībās. Lai iesaistītu ģimenes grupas dzīvē un arī ļautu iepazīt mūsu dārziņu un grupiņu labāk, vecākiem tika sagatavota Kahoot spēle  “Ko tu zini par Sprīdīti?”. Vecāku zināšanas pārsteidza ar ļoti labiem rezultātiem, arī aktivitāte bija ļoti laba. Vecāki atzina, ka paticis piedalīties šāda tipa spēlē.

Bērni izaug ātri, bet ikkatrs no viņiem ļoti gaida un tic Ziemassvētku brīnumam. Lielu nemieru – citam priecīgu un pārsteigumu pilnu, atnesa Rūķi, kas staigāja un dancoja gar dārziņa logiem. Tik daudz Rūķu vienkopus bērni nebija vēl redzējuši. Tā kādā dienā arī mēs ar bērniem nolēmām sajusties kā mazie Rūķi.

Kas gan tie būtu par Ziemassvētkiem bez piparkūku smaržas? Ar bērniem cepām piparkūkas. Kārdinošā smarža kņudināja deguntiņus. Bērni, kā mazi rūķīši veltnēja mīklu, spieda zvaigznītes, eņģelīšus, sirsniņas, pārsliņas un citas jaukas figūriņas.

Tā kā esam Ekoskolas, katra grupiņa tika aicināta Ziemassvētkos padomāt par savu netradicionālo eglīti. Tās mums bija vairākas, gan bērnu pašu darinātās, gan grupas darbinieku darinātās bērnu priekam, ar gaismiņām.

Savukārt 20. decembrī pie sevis grupiņā aicinājām ģimenes, lai kopīgi ieskandinātu Ziemassvētkus. Jāsaka tā –  tas mums izdevās! Tika sagatavota filma ar fotogrāfijām un ierakstiem, kā bērni gatavojās un gaidīja Ziemassvētku brīnumu, kā devāmies ciemos pie lielajām eglēm,  kādas dziesmas un dejas mācījās mūzikas nodarbībās, kādas pirkstiņrotaļas apguva. Vecāku sirsniņas mums izdevās aizkustināt, prieks bija abpusējs, gan bērniem, pašiem redzot sevi no malas uz ekrāna, gan vecākiem – pirmie mazuļu Ziemassvētku bērnudārzā!

Raibs, jo raibs ir iznācis mūsu ceļš pretim Ziemassvētkiem. Paldies gribam teikt grupas vecākiem par izturību, sapratni, atbalstu, sadarbību un par labajiem darbiem šajā laikā pretim Ziemassvētkiem.

STARP RUDENI UN ZIEMASSVĒTKIEMSTARP RUDENI UN ZIEMASSVĒTKIEM STARP RUDENI UN ZIEMASSVĒTKIEM STARP RUDENI UN ZIEMASSVĒTKIEM STARP RUDENI UN ZIEMASSVĒTKIEM STARP RUDENI UN ZIEMASSVĒTKIEM STARP RUDENI UN ZIEMASSVĒTKIEM STARP RUDENI UN ZIEMASSVĒTKIEM STARP RUDENI UN ZIEMASSVĒTKIEM STARP RUDENI UN ZIEMASSVĒTKIEM

Sagatavoja:  7. grupas skolotājas Sanita STRAKŠA, Ieva OZOLIŅA

 

Skip to content