Alūksnes novadu reģionālā vizītē apmeklēja finanšu ministrs Arvils Ašeradens - Alūksnes novads

Alūksnes novadu reģionālā vizītē apmeklēja finanšu ministrs Arvils Ašeradens

Alūksnes novadu reģionālā vizītē apmeklēja finanšu ministrs Arvils AšeradensCeturtdien, 18. janvārī, Alūksnes novadā reģionālajā vizītē viesojās finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Vizītes sākumā ministrs kopā ar Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Dzintaru Adleru, priekšsēdētāja vietniekiem Aivaru Fominu un Jāni Sadovņikovu tikās ar lielāko novada uzņēmumu – “Cewood”, “Alūksnes putnu ferma”, “4Plus” un “Ozoli AZ” pārstāvjiem, lai pārrunātu uzņēmējdarbības vidi novadā un kopumā Latvijā. Uzņēmēji iepazīstināja ar situāciju  uzņēmumos, veiktajiem un iecerētajiem ieguldījumiem, pieredzi projektu īstenošanā, globālās politiskās un ekonomiskās situācijas ietekmi uz uzņēmumu darbību. Viena no būtiskākajām problēmām, ko uzsvēra visi uzņēmēji – dzīvojamā fonda trūkums darbiniekiem un speciālistiem, tādēļ nepieciešams atbalsts, lai pašvaldības varētu attīstīt infrastruktūru mājokļu būvniecībai. Tāpat uzņēmēji ar ministru pārrunāja banku kreditēšanas nosacījumus un to ietekmi uz uzņēmumu attīstības iespējām, konkrētu uzņēmējdarbības nozaru problēmas, strādājošo aizplūšanu uz citām Eiropas valstīm un darbaspēka trūkumu.

Vēlāk A. Ašeradens apmeklēja Alūksnes vidusskolu un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāziju, kur tikās ar ģimnāzijas direktori Uvu Grencioni-Lapsenieti, mūsdienīgajā ķīmijas laboratorijā sarunājās ar ķīmijas skolotāju Inesi Ločmeli. Ministram bija iespēja vienam no pirmajiem pa jaunuzbūvēto pāreju no jaunāko klašu korpusa pāriet uz ģimnāzijas vēsturisko korpusu, kas vakardien pieņemts ekspluatācijā, un gūt ieskatu tur veiktajā pārbūvē. Ministrs atzinīgi novērtēja izglītībā sasniegto progresu.

Alūksnes novada pašvaldībā ministrs tikās ar pašvaldības pārstāvjiem – sarunā pievienojās priekšsēdētāja vietnieks Druvis Tomsons, domes Izglītības, kultūras un sociālās komitejas priekšsēdētāja Līga Langrate, izpilddirektors Ingus Berkulis, Finanšu nodaļas vadītāja Evita Ņedaivodina un Grāmatvedības vadītāja Valentīna Fedotova. I. Berkulis iepazīstināja ar pēdējo gadu laikā pašvaldības struktūrā īstenotajām reformām. Ministrs novērtēja, ka veiktās pašvaldības pārvaldības reformas ir ļoti efektīvas. Pašvaldības pārstāvji ministru iepazīstināja ar 2024. gada pašvaldības budžeta gatavošanas procesu, plānotajiem lielākajiem investīciju projektiem – daudzdzīvokļu māju kvartāla attīstību, pansionāta sakārtošanu, baseina izbūvi, uzsverot, ka pašvaldība arī turpmāk vēlas saglabāt uzņemto attīstības tempu.

Vizītes noslēgumā A. Ašeradens apmeklēja arī jauno Alūksnes Sporta centru, kur tikās ar Alūksnes Sporta skolas direktori Līgu Tomsoni un guva ieskatu novada iedzīvotājiem pieejamajā sporta infrastruktūrā.

Alūksnes novadu reģionālā vizītē apmeklēja finanšu ministrs Arvils AšeradensAlūksnes novadu reģionālā vizītē apmeklēja finanšu ministrs Arvils Ašeradens Alūksnes novadu reģionālā vizītē apmeklēja finanšu ministrs Arvils Ašeradens Alūksnes novadu reģionālā vizītē apmeklēja finanšu ministrs Arvils Ašeradens Alūksnes novadu reģionālā vizītē apmeklēja finanšu ministrs Arvils Ašeradens Alūksnes novadu reģionālā vizītē apmeklēja finanšu ministrs Arvils Ašeradens Alūksnes novadu reģionālā vizītē apmeklēja finanšu ministrs Arvils Ašeradens Alūksnes novadu reģionālā vizītē apmeklēja finanšu ministrs Arvils Ašeradens Alūksnes novadu reģionālā vizītē apmeklēja finanšu ministrs Arvils Ašeradens

Skip to content