Veselības ministra Daniela Pavļuta vizīte Alūksnē - Alūksnes novads

Veselības ministra Daniela Pavļuta vizīte Alūksnē

Veselības ministra Daniela Pavļuta vizīte AlūksnēPiektdien, 6. maijā, Veselības ministrs Daniels Pavļuts darba vizītē apmeklēja Alūksni. Dienas sākumā ministrs tikās ar Alūksnes novada pašvaldības domes vadību, iepazinās arī ar plānotajiem projektiem, ko ir vēlme realizēt.

Ministrs atzina, ka Alūksnes slimnīcā pieejamo pakalpojumu klāsts tuvojas reģionu slimnīcās pieejamajiem, augstu tiek vērtēts, ka ir gan traumatoloģija, gan ķirurģija. Iepazinās ar jaunajiem mediķiem un uzzināja, kas motivē jaunus speciālistus strādāt reģionos.

Vizītes turpinājumā Veselības ministrs Daniels Pavļuts apskatīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Alūksnes struktūrvienību. Personāls atzina, ka Pavļuts ir pirmais Veselības ministrs, kas ar viņiem vēlas tikties un uzzināt ikdienu, biežākās cilvēku saslimšanas un traumas. Mediķi iesaka iedzīvotājiem tomēr biežāk griezties pie ģimenes ārstiem un rūpēties par savu veselību ikdienā.

Uz īsu mirkli ministrs apmeklēja Alūksnes Bānīša staciju un tieši tajā mirklī piestāja bānītis.

Vēlāk Alūksnes Kultūras centrā  ministrs tikās ar senioru un invalīdu biedrībām, kur D. Pavļuts skaidroja medicīnas pakalpojumu pieejamību, uzklausīja iedzīvotājus, ka ārstniecības iestādes, lai sazvanītu dažkārt ilgi jāgaida. Tika runāts gan par kompensējamajiem medikamentiem un to pieejamību, gan par to kā veidojas zāļu cenas aptiekās un kādēļ tās dažādiem ražotājiem atšķiras.

Savukārt dienas noslēgumā apmeklēts Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas internāts, lai aplūkotu kādās telpās tiek izmitināti Ukrainas civiliedzīvotāji, kas bēg no kara šausmām. Vairākas no sastaptajām sievietēm, ar asarām acīs pateicās gan visai Latvijas sabiedrībai kopumā, gan Alūksnes iedzīvotājiem un Alūksnes un Apes novada fondam par atbalstu.

Skip to content