Pašvaldības pārstāvji piedalās Ukrainas - Latvijas biznesa forumā Černivcu pašvaldībā Ukrainā - Alūksnes novads

Pašvaldības pārstāvji piedalās Ukrainas – Latvijas biznesa forumā Černivcu pašvaldībā Ukrainā

Aizvadītajā nedēļā Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieki Aivars Fomins un Jānis Sadovņikovs piedalījās Ukrainas – Latvijas biznesa forumā Černivcu pašvaldībā Ukrainā.

Černivci ir Černivcu apgabala administratīvais centrs un pilsēta dienvidrietumu Ukrainā. Pilsētas iedzīvotāju skaits ir aptuveni 265 tūkstoši, savukārt apgabala iedzīvotāju skaits sasniedz jau gandrīz 900 tūkstošus.

Vizītes sākumā Alūksnes pašvaldības pārstāvji, kopā ar dažādu Latvijas uzņēmumu pārstāvjiem piedalījās Biznesa forumā. Foruma pirmā daļa – prioritārās jomas ukraiņu un latviešu ekonomiskajā sadarbībā. Šajā daļā sevi prezentēja Alūksnes novada pašvaldības pārstāvji, pastāstot par Alūksnes novadu un sniedzot ieskatu kā vietējā sabiedrība sadarbībā ar Alūksnes un Apes novada fondu jau kopš 2014. gada sniedz atbalstu ukraiņiem.

Foruma viens no organizatoriem bija Latvijas Goda konsuls Černivcu apgabalā Iļļa Hočs (Illia Khoch), kas bija aizkustināts par Alūksnes novada un arī Latvijas palīdzību Ukrainai un par Latviju teica: “Maza tauta ar lielu sirdi”.

Latvijas pārstāvju uzņemšana ir bijusi silta un jauka. Pēc prezentācijas par palīdzības sniegšanu Ukrainai Černivcu pārstāvji pauduši lielu pateicību tam, ko mēs darām.

Alūksnes pašvaldības pārstāvji uz Ukrainu bija ielūgti, lai izskatītu iespēju slēgt savstarpējās sadarbības līgumus un nākotnē varētu kopīgi īstenot projektus. Lai nolemtu tālākas sadarbības iespējas, plānots Alūksnē uzņemt Černivcu apgabala pārstāvju delegāciju.

Alūksnes novada pašvaldība saka paldies Černivcu pilsētas vadībai par uzaicinājumu un uzņemšanu, kā arī Aināram Mežulim (Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvis Ukrainā) par iespēju piedalīties šajā forumā.

Pašvaldības pārstāvji piedalās Ukrainas - Latvijas biznesa forumā Černivcu pašvaldībā Ukrainā Pašvaldības pārstāvji piedalās Ukrainas - Latvijas biznesa forumā Černivcu pašvaldībā Ukrainā Pašvaldības pārstāvji piedalās Ukrainas - Latvijas biznesa forumā Černivcu pašvaldībā Ukrainā Pašvaldības pārstāvji piedalās Ukrainas - Latvijas biznesa forumā Černivcu pašvaldībā Ukrainā Pašvaldības pārstāvji piedalās Ukrainas - Latvijas biznesa forumā Černivcu pašvaldībā Ukrainā Pašvaldības pārstāvji piedalās Ukrainas - Latvijas biznesa forumā Černivcu pašvaldībā Ukrainā

Skip to content