SVINOT UN PRIECĀJOTIES PAR SNIEGA NEDĒĻU 2024 - Alūksnes novads

SVINOT UN PRIECĀJOTIES PAR SNIEGA NEDĒĻU 2024

Janvārī jau vairākus gadus “Sprīdītī” atzīmē “Pasaules Sniega dienu”, kurā bērniem iestādes teritorijā tiek organizētas dažādas sportiskas aktivitātes sniegā.

Organizējot pasākumu, lielāko izaicinājumu jau vairākus gadus sagādā tieši mainīgie laikapstākļi – spēcīgs aukstums, saldējošas vēja brāzmas, pamatīgs putenis vai pat atkusnis. Neskatoties uz to, bija iespēja tvert brīdi, kad ārā ir piemēroti laikapstākļi un trīs dienas pēc kārtas bērni nesteidzīgi varēja baudīt sporta skolotājas sagatavotās aktivitātes.  

Sniega dienā bērni varēja piedalīties šādās sportiskās aktivitātēs:

  • Šķēršļu josla sniegā – Laukumā bija izveidota taciņa un iezīmēta ar krāsu, lai bērniem vieglāk būtu redzēt, kur un kādā virzienā būs jādodas. Taciņā tika izvietoti dažādi šķēršļi, kuri bērniem bija uzmanīgi jāpārvar nesot rokās spainītī, kurā atradās zila bumbiņa. Bērni viens aiz otra devās uz priekšu kāpjot pāri koka barjerām, tad malkas pagalēm, pēc tām bija jārāpo vai pieliecoties jāiet zem metāla rotaļu laukuma konstrukcijas līdz bērni nonāca pie 2 vingrošanas riņķiem, kuri bija nolikti uz zemes veidojot sniega vīra formu. Bērni darbojās tik ilgi, kamēr visas bumbiņas bija saliktas riņķos aizpildot to laukumu.
  • Sniega kalni – Katram bērnam bija savs plastmasas spainītis, pēc skolotājas signāla: “Aiziet!” katrai iestādes grupai bija uzdevums 5 minūšu laikā izveidot kopīgu sniega kalnu. Bērni centās ātri piepildīt savus spainīšus ar sniegu un nest tos uz īpaši atzīmētu vietu, kurā tika izbērts viss savāktais sniegs. Lielākais izaicinājums bērniem bija sniegs, kurš vienā dienā bija irdens un viegls, bet nākošajā jau slapjš un lipīgs. Pēc tam bērni salīdzināja uzbūvētos kalnus un domāja kalniem nosaukumus, piemēram, kādu nosauca par “Ezīša kalnu”.
  • Hokeja prieki ar bumbiņām – pirms aktivitātes bērniem bija jāizpēta un jāsalīdzina divas dažādas nūjas – hokeja un florbola. Kopīgi tika noskaidrots, kas abām nūjām ir atšķirīgais un kas ir kopīgais. Pēc tam skolotāja sadalīja bērnus divās komandas katram iedodot florbola vai hokeja nūju, pēc tam tika izrunāti spēles un drošības noteikumi. Skolotāja laukuma vidū izbēra sarkanas un zaļas bumbiņas, kuras pēc signāla bija jāiedzen noteiktos vārtos, pie kuriem atradās krāsas karodziņš (piemēram, florbola nūjas spēlētāji dzen tikai zaļās, bet hokeja nūjas spēlētāji tikai sarkanās bumbiņas). Kad tas bija izdarīts komandas mainījās vietām un turpināja spēli.
  • Prieki uz kalniņa – Ievērojot drošības noteikumus uz kalniņa, bērniem bija iespēja braukt pa vienam vai pāros ar ragavām no kalniņa, kā arī vizināties ar šļūkšanas paliktņiem “ābolītis”.

SVINOT UN PRIECĀJOTIES PAR SNIEGA NEDĒĻU 2024 SVINOT UN PRIECĀJOTIES PAR SNIEGA NEDĒĻU 2024 SVINOT UN PRIECĀJOTIES PAR SNIEGA NEDĒĻU 2024 SVINOT UN PRIECĀJOTIES PAR SNIEGA NEDĒĻU 2024 SVINOT UN PRIECĀJOTIES PAR SNIEGA NEDĒĻU 2024 SVINOT UN PRIECĀJOTIES PAR SNIEGA NEDĒĻU 2024

Sagatavoja: sporta skolotāja Dita HOLLA

Skip to content