Jaudīgs mācību gada noslēgums Liepnā - Alūksnes novads

Jaudīgs mācību gada noslēgums Liepnā

Jaudīgs mācību gada noslēgums LiepnāMācību gada noslēgumā Alekseja Grāvīša Liepnas pamatskolas skolēnu pašpārvalde īstenoja Alūksnes novada jauniešu iniciatīvu projektu “Daudzveidībā ir spēks”, kura mērķis bija uzlabot skolēnu izpratni par dažādību skolā un sabiedrībā un stiprināt skolēnu emocionālo labsajūtu.

Projekts tika plānots, lai vērstu skolēnu uzmanību, paplašinātu viņu skatījumu uz iekļaušanas problēmu mūsdienu sabiedrībā. Dažādība un emocionālā labsajūta būtiski ietekmē skolēnu ikdienu, viņu spēju mācīties un attīstīties.

 Projekta aktivitātes norisinājās divas dienas. Pirmajā dienā skolēni darbojās skolēnu pašpārvaldes jauniešu vadītajās neformālās izglītības aktivitātēs, kurās izmantoja dažādās apmācībās iegūtās zināšanas, prasmes, pieredzi un neformālās izglītības metožu rīku “Dažādība & iekļaušana: kopīga prasmju stiprināšana”. Neformālā izglītība sniedz iespēju mācīties caur darbošanās pieredzi un iesaistīšanos, padarot mācīšanās procesu saistošu.

 Neformālās izglītības aktivitātes sākās ar dažādām aktivitātēm, kuru uzdevums ir saliedēt un “iesildīt” dalībniekus pirms nopietnāka uzdevuma.

 Pirmsskolas grupas bērni veica dažādas stafetes. Jaunāko klašu skolēni darbojās aktivitātē “Pīļu sacensības”, kurā tika izmantoti lego kauliņi pīles būvēšanai. Izgatavotās pīles vērtēja “neredzīgs” cilvēks, kurš mēģināja noteikt, kas ir izgatavotais priekšmets. Komandas izvērtēja savu kopdarbu, stiprās un vājās puses. Sadarbības prasmes un vērtības – atbildība, laipnība – tika stiprinātas aktivitātēs ”Vāveres kokos” un “ Zīmuļu aplis”.

 Vecāko klašu skolēniem aktivitātē “Piekrītu/nepiekrītu” tika dota iespēja izteikt domas par dažādiem ar iekļaušanu un dažādību saistītiem apgalvojumiem. Komandas uzdevums aktivitātē “Pilots” bija no pieejamajiem materiāliem veidot konstrukciju, lai tā kritienā varētu nosargāt pilotu – jēlu olu. Pirmās dienas aktivitātes noslēdzās ar aktivitāti “Radošais grafiti”, kurās skolēni savas sajūtas izteica krāsās.

 Visas pirmās dienas aktivitātes bija domātas, lai skolēni izprastu iemeslus, kas traucē pilnvērtīgi līdzdarboties un sadarboties, jo mēs vēlamies pilnveidot skolas vidi, kur katrs skolēns jūtas pieņemts un saprasts.

 Projekta otrā diena, kas bija arī pēdējā mācību gada diena, noslēdzās ar āra aktivitātēm “Slapjā tautas bumba”, “Trāpi mērķī”, “Slidkalniņš vasarā”, “Noķer ūdensbaloniņu!”, kurās tika izmantots ūdens un šīs aktivitātes karstajā dienā bērnus aizrāva. Diena bija izdevusies. Mācību gads noslēdzās jaudīgi. Visiem aktīvu un drošu vasaru, tiekamies jaunajā mācību gadā!

 Paldies biedrībai “Liepna – manas mājas”.

 Projektu finansiāli atbalstīja Alūksnes novada pašvaldība Alūksnes novada jauniešu iniciatīvu projektu konkursa 2024 ietvaros.

Jaudīgs mācību gada noslēgums Liepnā Jaudīgs mācību gada noslēgums Liepnā

Esmeralda Jakovļeva,
Alekseja Grāvīša Liepnas pamatskolas skolēnu pašpārvaldes dalībniece

Skip to content