Ceturto gadu norisināsies “Mājas kafejnīcu dienas 2024” Pierobežas garšas Veclaicenē - Alūksnes novads

Ceturto gadu norisināsies “Mājas kafejnīcu dienas 2024” Pierobežas garšas Veclaicenē

 Alūksnes novada unikalitāti veido neatkārtojami skaistā daba un viesmīlīgie ļaudis – malēnieši, kuri pēc sava rakstura ir ļoti sirsnīgi un īsti sava novada patrioti, kā arī Latvijas-Igaunijas robežas savdabība, kurā cieši savijušās abas kultūras. Jau ceturto gadu, akcentējot šīs vērtības un dabas varenību, 24. augustā norisināsies Mājas kafejnīcu dienas “Pierobežas garšas Veclaicenē”.

 Veclaicenes ainavu apvidus vietējie ļaudis, kas ikdienā nav saistīti ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, uz vienu dienu atvērs savus namus un pagalmus,  lai astoņās mājas kafejnīcās servētu un prezentētu ģimenes iecienītu un stāstiem bagātu maltīti. Katras kafejnīcas saimnieki būs parūpējušies par to, lai piedāvājums būtu īpašs un vietai piestāvošs. Jūs sagaida īpaša došanās uz mājas kafejnīcu ar “Pupsikbāni”, izbraucieni ar laivām, izglītojošs degustēšanas pasākums, teatrāla gaisotne, aktivitātes bērniem, kā arī mūsu draugi – igauņi. Kafejnīcas papildinās muzikāla noskaņa, bet visam pāri – Veclaicenes dabas idilles baudīšana.

 Ainaviskā Veclaicene ar pierobežas šarma nospiedumiem ietver sevī pavisam īpašas garšas, kurās sajūtams Drusku pilskalna lepnums, Kornetu-Peļļu gravas gleznaino ezeru dziļums, malēniešu veselīgā dzīves uztvere ar īpašo akcentu valodā un pierobežas kaimiņu ietekme garšās. Tomēr vietu un tradīcijas pa īstam pazīstam un pilnīgi saprotam, ja esam to izbaudījuši ar visām savām maņām.

 Ieplāno 24. augustu Veclaicenē un pieredzi!

Mājas kafejnīcu diena ir reģionāla tūrisma galamērķa popularizēšanas pasākums, ko organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Latvijas lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” sadarbībā ar galamērķa koordinatoru – Alūksnes Tūrisma informācijas centru.

Vairāk informācijas par pasākumu: www.visitaluksne.lv

 

Alūksnes Tūrisma informācijas centrs

Skip to content