Vidzemnieku godināšana 2024 vieno Vidzemes novadus un cildina reģiona izcilības - Alūksnes novads

Vidzemnieku godināšana 2024 vieno Vidzemes novadus un cildina reģiona izcilības

Vidzemnieku godināšana 2024 vieno Vidzemes novadus un
cildina reģiona izcilībasVakar, 14. augustā, Cesvaines pilī norisinājās svinīgais pasākums “20 personības 20 gados. Vidzemnieku godināšana 2024”, kas pulcēja vairāk nekā 150 cilvēku, lai kopīgi cildinātu 34 izcilus vidzemniekus. Pasākumu organizēja Vidzemes plānošanas reģions un Europe Direct Vidzeme centrs.

Atklāšanas brīdī Vidzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede pauda sirsnīgu pateicību visiem nominantiem un sveica klātesošos ne tikai ar šiem svētkiem, bet arī ar 20 gadiem, kopš Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai un NATO.

Pasākuma gaitā tika godināti visi nominanti – 34 izcilas personības no 11 novadiem novadiem, katra ar savu unikālo stāstu un ieguldījumu vietējās kopienās, kultūrā, izglītībā, pētniecībā un citās jomās.

Īpašo titulu “20 personības 20 gados. Vidzemnieku godināšana 2024” saņēma Ainārs Kiserovskis, Aleksandra Birkova, Daiga Rokpelne, Gints Kukainis, Guntis Ķeveris, Ieva Plētiena, Imants Šteins, Indulis Zvirgzdiņš, Ineta Laizāne, Inta Kalniņa, Kārlis Zemītis, Uldis Misiņš, Raimonds Kalniņš, Raimonds Vējonis, Raitis Melders, Rita Merca, Sigita Mūrniece, Vineta Meistere, Vilnis Špats, Vladimirs Kiseļovs. Laureāti saņēma goda rakstu, Latvijas karogu, ozola stādu un īpaši viņiem veltītu Vairas Vīķes-Freibergas grāmatas dāvinājumu ar autores parakstu, kā piemiņas un pagodinājuma apliecinājumu no prezidentes, kas ievadīja Latviju Eiropas Savienībā un NATO.

Pasniedzot Latvijas karogu un pateicības rakstus, pasākumā godināti arī Andrejs Nika, Anita Birzniece, Baiba Eglīte, Beāte Ozoliņa, Daiga Gargurne, Dzintars Adlers, Edgars Ricevs, Gita Mūrniece, Ilze Kraukle,  Indra Jaunzeme, Iveta Kovtuņenko, Jānis Baiks, Madara Mažajeva, Rita Krieviņa, apliecinot, ka arī viņi ar savām idejām un darbu veicinājuši ilgtspējīgas pārmaiņas Vidzemes reģionā.

Pasākumu caurvija sirsnīgas uzrunas, kuru laikā apsveikuma vārdus teica Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja vietnieks Andris Kužnieks, Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Guntis Gladkins un Zemessardzes 26. kājnieku bataljona komandieris majors Vladimirs Bistrovs. Pasākuma laikā Zemessardzes pārstāvji pasniedza Nacionālo bruņoto spēku komandiera apbalvojumu goda zīmes “PAR NOPELNIEM” 3. pakāpi Agrim Lungevičam.

Kā īpašs pārsteigums un paldies ceremonijas laikā izskanēja muzikāli priekšnesumi, kurus izpildīja Zemessardzes koris “Stars” diriģenta Ārija Šķepasta vadībā un solistes Šarlote un Henriete Sprūdžas.

Lai gan Vidzemnieku dārza svētki kļuvuši par ikgadēju pasākumu, vienojot Vidzemes novadus un izceļot tos, kuru darbi iedvesmo un padara reģionu par vietu, ar kuru lepoties, tomēr pirmo reizi 12 gadu laikā godināmās personas pieteica iedzīvotāji. Atzinība un pateicība pasākumā teikta arī tiem, kuri izvirzīja kandidātus šim godinājumam, uzteicot viņus par vēlmi atklāt un izcelt labos darbus, kas paveikti Vidzemes labā.

“Vidzemnieku godināšana 2024” apliecināja, ka Vidzeme ir ne tikai dabas skaistuma, bet arī cilvēku darbu un spēka pārpilna. Tā paliek stipra un vienota, pateicoties cilvēkiem, kuru darbi iedvesmo un kalpo par paraugu citiem vidzemniekiem. Vidzeme – ceļš ved augšup!

Informācijai

Vidzemes plānošanas reģiona darbības pamatmērķis ir veicināt Vidzemes reģiona ilgtspējīgu attīstību, koordinējot un atbalstot vietējās iniciatīvas, tostarp īstenojot dažādus starptautiskus projektus un stiprinot sadarbību starp plānošanas reģionā esošajām pašvaldībām, organizācijām un iedzīvotājiem. Vidzemes plānošanas reģiona teritorijā ietilpst Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Limbažu, Madonas, Ogres, Saulkrastu, Smiltenes, Valmieras, Valkas un Varakļānu novads.  

Europe Direct ir Eiropas Komisijas informācijas centru tīkls, kas darbojas visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, lai sniegtu bezmaksas informāciju ikvienam iedzīvotājam par ES darbības jomām, kā arī aicinātu ikvienu iesaistīties ES notiekošajos procesos un izmantot iespējas, ko sniedz dalība ES. Centra Europe Direct Vidzeme darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija. 

 

Informāciju sagatavojusi: Laima Spalva, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, laima.spalva@vidzeme.lv

Skip to content