Atzīmēsim Gulbenes-Alūksnes Bānīša 121 gada jubileju Alūksnē - Alūksnes novads

Atzīmēsim Gulbenes-Alūksnes Bānīša 121 gada jubileju Alūksnē

Atzīmēsim Gulbenes-Alūksnes Bānīša 121 gada jubileju Alūksnē7. septembrī aicinām visus uz īpašu notikumu – šaursliežu vilciens, ko mīļi dēvējam par Bānīti, svinēs savu 121 gada jubileju! Par godu šim notikumam esam sagatavojuši plašu un aizraujošu svētku programmu, kas solās būt īpaši interesanta gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem.

No 13.00 līdz 14.50 ikvienu aicinām doties aizraujošā un izzinošā pastaigā pa Alūksnes stacijas kvartālu. Tikšanās 13.00 pie viesnīcas “Bahnhofs hotel”. Pastaigas laikā būs iespēja iepazīt:

● viesnīcu “Bahnhofs hotel”. Atjaunotajā jūgendstila ēkā tās saimnieki – Arāju ģimene – pastāstīs par ēku, tās funkcionalitāti un pieejamību, par naktsmītnēm un restorānu,
● ekspozīciju “Alūksnes Bānīša stacija”. Stacijas vēsturiskajā bagāžas šķūnī mūsdienās pieejama plaša informācija par industriālā mantojuma objektu – Gulbenes-Alūksnes Bānīti. Ekspozīcijas gida stāstījumā varēs uzzināt par bagāžas šķūņa ēkas un industriālā mantojuma pieejamību ikvienam,
● burgernīcu “Tvaiks x Ogle”. Vēsturiskajā stacijas ēkā nu jau vairākus gadus mājvietu radusi Tīlanu-Pakalniņu ģimenes veidotā ceļojumu garšu burgernīca. Saimnieki dalīsies sava stāstā par stacijas “garšu” un vēsturiskā mantojuma saglabāšanu, radot pakalpojumu, kas veicina industriālā mantojuma popularizēšanu un pieejamību.

Pulksten 14.50 Alūksnes stacijā svinīgi sagaidīsim pašu jubilāru, ko, kā jau svētkos pienākas, vilks tvaika lokomotīve “Ferdinands”.

Muzikālais priekšnesums šoreiz no ceremonijorķestra “Miers un Bērziņš” (Gints Žilinskis – klavieres, Lauris Amantovs – trombons/trompete, Zintis Žvarts – saksofons, Ivars Kalniņš – bungas). Mūziķi šoreiz Alūksnē būs ieradušies ar nu jau leģendārajām braucošajām klavierēm.

Svētku apmeklētāji šajā dienā varēs aplūkot vides objektu izstādi “Mākslas Pietura”, kurā skatami Alūksnes mākslinieku radītie darbi ar moto “Malēnieša DNS” – tie kas reflektē par mākslinieku pašu dzīvi, darbu un vērtībām.
Pulksten 16.00 Alūksnes stacijā pavadīsim Bānīti atceļā uz Gulbeni.

Pasākuma laikā darbosies kafejnīca “Tvaiks x Ogle” un Alūksnes Alus Darītava Alūksnes Biznesa stacijā, piedāvājot gardus ēdienus un dzērienus.
Lai pievienotos svētku braucienam ar Bānīti, lūdzam iegādāties biļetes, zvanot pa tālruni 26310022. Ieeja ekspozīcijā “Alūksnes Bānīša stacija” ir par maksu , taču pats Bānīša svētku pasākums ir bezmaksas.

Aicinām visus piedalīties un kopā nosvinēt Gulbenes-Alūksnes Bānīša 121. jubileju !

Sagatavoja: Amanda Emma Gaišā
Alūksnes novada Kultūras centrs
Mārketinga un komunikāciju speciāliste

Skip to content