12. oktobrī 19.00 Alūksnes Kultūras centrā - “Ārijas Elksnes Dzīves melodijas” - Alūksnes novads

12. oktobrī 19.00 Alūksnes Kultūras centrā – “Ārijas Elksnes Dzīves melodijas”

12.oktobrī 19.00 Alūksnes Kultūras centrā - “Ārijas Elksnes Dzīves melodijas”Ārija Elksne – bezgala mīlēta dzejniece, kuras vārdi skan cauri laikiem, atstājot dziļas pēdas latviešu literatūrā un kultūrā, un tagad jums ir iespēja piedzīvot šo unikālo pasauli dziesmu, dzejas un atmiņu koncertuzvedumā, kurā piedalās izcili aktieri, dziedātāji un mūziķi.

Koncertuzvedums ir veidots kā emocionāls ceļojums cauri Ārijas Elksnes leģendām un paravietiskiem notikumie apvītajai dzīvei.  Tā ir iespēja ienirt dzejnieces pasaulē, kur katrs vārds ir rūpīgi izauklēts un katra dziesma nes līdzi daļiņu viņas sirds un dvēseles. Šis koncertuzvedums ļaus atdzīvoties Ārijas Elksnes dzīvesstāstam un saprast, kas viņai bija svarīgs – skaistā un vienotā dziesmu un dzejas simbiozē.

“Es ļoti būtu gribējusi dzīvē satikt Āriju. Tādi harizmātiski cilvēki kā viņa, dzimst reti. Viņa ir dzejniece ar smalki izkoptu dzejas valodu, ļoti skaidru vērtību sistēmu, lielu egregoru un lielu, lielu talantu,” saka uzveduma iedvesmotāja un komponiste Laila Ilze Purmaliete, kura ar cieņu un mīlestību radījusi šo īpašo muzikālo izrādi.

Koncertuzvedumā piedalās daudzi izcili mākslinieki, kuru talants apvienojas, lai radītu neaizmirstamu vakaru: īpašais viesis, komponists Uldis Marhilevičs, dziedātāja un komponiste Laila Ilze Purmaliete, aktrise Dace Bonāte, kas iejutīsies dzejnieces tēlā, aktieris un dziesminieks Juris Hiršs, dziedātāja Ieva Sutugova, vakara vadītājs Lauris Subatnieks  un izcilu mūziķu grupa kas nodrošinās muzikālo pavadījumu (A.Livča, A.Bahirs, J.Kalniņš, U.Krūskops).

“Lūgums”, “Kā caur pelniem”, “Par visu maksāju es dārgi”, “Mantojums”, “ No vienas mūžības uz otru ejot”, “Jau atkal jubileju svētot”  …  – šie un daudzi citi darbi atkal dzirdami jaunā izpildījumā, ļaujot atdzīvoties dzejnieces vārdos ietvertajām emocijām. Būs arī jaunu Lailas Ilze Purmalietes dziesmu cikls,  kas radīts īpaši šim uzvedumam.

Nezaudējiet iespēju būt daļai no šī īpašā notikuma. Atnāciet un ļaujiet Ārijas Elksnes dziesmām un dzejai pieskarties jūsu sirdīm šajā neaizmirstamajā koncertuzvedumā. Tā būs tikšanās, kas iedvesmo, dziedē, priecē un bagātina.

 

Sagatavoja: Amanda Emma Gaišā
Alūksnes novada Kultūras centrs
Mārketinga un komunikāciju speciāliste

Skip to content