Skolēnu brīvdienās Alūksnes novada muzejā izzinošas un radošas aktivitātes - Alūksnes novads

Skolēnu brīvdienās Alūksnes novada muzejā izzinošas un radošas aktivitātes

Skolēnu brīvdienās Alūksnes novada muzejā izzinošas un radošas aktivitātesRudens brīvdienas skolēniem ir lielisks laiks ne tikai atpūtai, bet arī jaunu zināšanu iegūšanai un aizraujošu piedzīvojumu meklējumiem. Alūksnes novada muzejs no 21. līdz 25. oktobrim piedāvā skolēniem piedalīties dažādās izzinošās un radošās aktivitātēs, kas apvieno izglītojošus uzdevumus ar praktisku darbošanos. Katru dienu no plkst. 11.00 līdz 13.00 bērniem un jauniešiem būs iespēja uzzināt ko jaunu un izbaudīt laiku kopā ar citiem vienaudžiem.

21. oktobris – “Krājuma pētnieks” – Vai esi kādreiz vēlējies ieskatīties muzeja aizkulisēs? Šajā nodarbībā skolēniem vecumā no 4. līdz 9. klasei būs iespēja izpētīt muzeja krājuma daļu, kas ikdienā apmeklētājiem paliek neredzama. Skolēni iepazīsies ar krājuma glabātāja darbu, pētīs daudzveidīgos eksponātus un atklās, kā tiek saglabāta vēsture nākamajām paaudzēm.

22. oktobris – “Muzeja detektīvs” – Ja patīk risināt mīklas un izzināt noslēpumus, tad šī aktivitāte būs tev! Skolēni vecumā no 1. līdz 12. klasei iejutīsies detektīva lomā un risinās dažādus uzdevumus muzejā, meklējot pavedienus un atklājot muzeja stāstus. Uzdevumi aizvedīs aizraujošā ceļojumā pa muzeja telpām pie eksponātiem.

23. oktobris – “Pils spēles” – Kā bērni izklaidējās viduslaikos? Skolēni vecumā no 1. līdz 12. klasei varēs izbaudīt seno laiku spēles – dancināt vilciņu, rūcināt rūceni, mest kauliņus, spēlēt ķegļus un iepazīt viduslaiku galda spēli Deviņvīru dzirnavas. Šī būs lieliska iespēja aktīvi un azartiski pavadīt brīvo laiku bez viedierīcēm.

24. oktobris – “Tautumeitas pucējas” – Latviešu tautas tērps ir kultūras mantojums, kas saglabā mūsu senču tradīcijas. Šajā nodarbībā skolēni vecumā no 1. līdz 9. klasei iepazīs latviešu tautas tērpu, tā sastāvdaļas un nēsāšanas tradīcijas. Tiks apskatīta arī novadnieces Austras Lindes miniatūro tautumeitu kolekcija, un katrs dalībnieks varēs darināt savu rokassprādzi.

25. oktobris – “Pils gleznojumu restaurācija” – Vai esi kādreiz domājis, kā tiek atjaunoti seni priekšmeti? Šajā nodarbībā skolēniem vecumā no 4. līdz 12. klasei būs iespēja iepazīties ar restaurācijas procesu un tā pamatprincipiem. Skolēni skatīsies video par dažādiem restaurācijas veidiem un paši izmēģinās pirmās pamatprasmes, kas nepieciešamas, lai veiktu šo sarežģīto un smalko restaurācijas procesu.

Aicinām skolēnus apmeklēt Alūksnes novada muzeju skolēnu rudens brīvlaikā, lai saturīgi pavadītu laiku un iemācītos ko jaunu! Nodarbībām lūdzam pieteikties iepriekš pa mobilo tālruni 25665538. Dalības maksa par vienu nodarbību 3,00 EUR.

Jolanta Baldiņa,
Alūksnes novada muzeja
Izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja

Skip to content