Alūksnes slimnīcu apmeklē Saeimas deputāti - Alūksnes novads

Alūksnes slimnīcu apmeklē Saeimas deputāti

18. decembrī darba vizītē Alūksnes slimnīcu apmeklēja Latvijas Republikas Saeimas deputāti Astrīda Harju, Aija Barča, Līga Kozlovska, Andris Bērziņš un Jānis Trupovnieks.

Ar Saeimas deputātiem tikās SIA “Alūksnes slimnīca” valdes priekšsēdētāja Maruta Kauliņa, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis un Apes novada domes priekšsēdētājs Jānis Liberts. Sarunas laikā Saeimas deputāti norādīja, ka Alūksnes un Apes novadu iedzīvotāji var būt pilnīgi droši, ka Alūksnes slimnīca arī turpmāk tiks saglabāta kā otrā līmeņa slimnīca, respektīvi, tajā turpinās darboties terapijas, hronisku pacientu aprūpes, ķirurģijas, neiroloģijas, ginekoloģijas, pediatrijas profili, kā arī tiks sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Maruta Kauliņa Saeimas deputātus informēja, ka Alūksnes slimnīca jau vairāk nekā piecu gadu garumā pārstrādā tai piešķirtās kvotas. Viņa uzsvēra, ka ļoti lielu daļu izmeklējumu veido neatliekamās medicīniskās palīdzības pacienti, kurus uz Alūksnes slimnīcu atved neatliekamā palīdzība. Vairāk nekā 20 % no visiem pacientiem ir no kaimiņu novadiem, taču valsts kvotas Alūksnes slimnīcai iedala pēc tā iedzīvotāju skaita, kas fiksēts Alūksnes un Apes novados. Saeimas deputāti solīja šo jautājumu sakārtot, lai Alūksnes slimnīca beidzot saņemtu kvotu atbilstoši faktiski padarītajam.

Vizītes noslēgumā Alūksnes sabiedrības centrā deputāti tikās ar iedzīvotājiem.

Skip to content