Alūksnes Pilssalā noslēgusies Multifunkcionālās servisa ēkas būvniecība - Alūksnes novads

Alūksnes Pilssalā noslēgusies Multifunkcionālās servisa ēkas būvniecība

Alūksnes Pilssalā izbūvēta mūsdienīga, unikāla dizaina ēka, kura turpmāk kalpos pašvaldības aģentūras “ALJA” vajadzībām, bet daļa telpu tiks nodotas nomā uzņēmējiem.

Projekts ”Multifunkcionālās servisa ēkas izbūve Pilssalā” ir viens no apjomīgākajiem un arhitektoniski sarežģītākajiem Alūksnes novada pašvaldības īstenotajiem projektiem. Kopējā ēkas platība ir 247,3 m2, no kuriem 138,3 m2 izmantos pašvaldības aģentūras “ALJA” vajadzībām, bet 109 m2 nomas tiesību izsoles kārtībā pašvaldība nodos uzņēmējdarbības veikšanai.

Projektā izbūvētās ēkas izmaksas ir 583 388,35 EUR, lielu daļu no projekta kopējām izmaksām sastāda arī teritorijas labiekārtojums. Kopumā par 263 603,51 EUR teritorijā izveidota daudzlīmeņu sēdzona (49 533,76 EUR), dzelzsbetona terase pie ēkas (28 196,54 EUR), koka dēļu platforma ap ēku (29 605,47 EUR), koka laipas pagarinājums ezerā (17 666,70 EUR), kā arī centrālā koka platforma uz pontoniem (34 486,12 EUR). Kopējās būvdarbu izmaksas ir 846 991,86 EUR.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums Alūksnes novada pašvaldībai piešķirts specifiskā atbalsta mērķa 3.3.1. “Palielināt privāto investīciju apjomu reģionos, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmās noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai un balstoties uz vietējo uzņēmēju vajadzībām” ietvaros.

Ēkas atklāšanas pasākums plānots pavasarī, kad būs noslēgušies gan šī projekta ietvaros veicamie apkārtnes labiekārtošanas un apzaļumošanas darbi, gan arī darbi, kas tiek veikti projekta “Alūksnes Pilssalas infrastruktūras izbūve” ietvaros.

Ēkas projektēšanu veica SIA “Nams”, būvniecību – SIA “Latvijas energoceltnieks”, būvuzraudzību – SIA “Būvuzraugi LV”, arheoloģisko uzraudzību – SIA “Archeo”.

Skip to content