AR LABIEM DARBIEM PRETIM RŪĶĪŠU ZIEMASSVĒTKIEM... - Alūksnes novads

AR LABIEM DARBIEM PRETIM RŪĶĪŠU ZIEMASSVĒTKIEM…

 

Pa taciņu taciņām rūķīši skraida,
Tik nemāku pateikt, cik- desmit vai simts,
Jo mirklī,kad cītīgi mices es skaitu,
No jauna kāds mazulis ģimenēs dzimst.

Tā jau tie rūķīši skraida, jo decembris viņiem ir rosīgs laiks. Tāpat arī mūsu mazajiem Lienītes, 7. grupiņas rūķīšiem, šis bija darbīgs laiks. Dosimies lūkot, kā viņiem klājas. Šajā laikā daudz ko esam redzējuši, daudz ko baudījuši un arī esam gādājuši prieku citiem.
Jau tuvojoties Ziemassvētku gaidīšanas laikam, mūsu bērni paveica daudz labo darbiņu. Četras reizes nesām burkānus un aveņu slotiņas stirniņai Fejai uz vetklīniku “Labākie draugi”. Vēl mēs kopā ar vecākiem gādājam kaķu un suņu barības, smiltis patversmes iemītniekiem, ko visi kopā 27. oktobrī nogādājām biedrības “Astes un ūsas” dzīvnieku patversmē. Tāpat grupiņā gatavojām senioriem apsveikumus Valsts svētkos.
Decembris mums aizsākās ar to, ka 6. decembrī devāmies uz Alūksnes pilsētas bibliotēkas bērnu nodaļu. Šeit mums tika sagādāta iespēja noskatīties multfilmu par elktrodrošību “Elektrība ir īsta” (nedēļas tēmas ietvaros). Tāpat mēs uzzinājām daudzas interesantas lietas par rūķiem, ko pastāsta grāmatas.
8. decembrī visi kopā devāmies uz Alūksnes muzeju, lai aplūkotu mākslinieces Ināras Liepas privāto kolekciju “Ziemassvētku pūralāde” – senās lelles, eglīšu rotājumi, slēpes un slidas. Viss tik interesants, mūsdienu bērniem neparasts un svešāds. Katram bērnam bija iespēja pačukstēt lācim austiņā savu karstāko vēlēšanos.
13. decembrī āvām kājas tālākam braucienam – ar autobusu devāmies uz V.Ķirpa Ates muzeju. Tur kopā ar Ottes rūķiem izgājām Gaismas ceļu, kura laikā iepazinām senos gaismekļus – lukturus, sveces, skalus. Lējām savu grupas “laimīti”, palīdzējām sameklēt rūķim “saplēstā” luktura gabalus, cienājāmies ar ”konfekšu kokā audzētājām” konfektēm, piparkūkām, pīrādziņiem. Kopā ar Ottes rūķiem gājām rotaļās, dziedājām un priecājāmies par skaisto egli. Bērniem bija neaprakstāms pārsteigums brauciens ar autobusu, jo daudziem tas bija pirmais brauciens ar autobusu.
21. decembrī mūsu grupas mazie rūķīši gaidīja ciemos lielos rūķus – mammas un tētus, lai kopā palūkotos, kas notiek rūķīšu namā. Tur bērni kopā ar rūķiem Gudruli, Dūrieniņu, Tikšķīti un Rūķu mammu dziesmās, dejās un rotaļās pastāstīja kādi darbi notiek rūķu namā. Rūķiem, Ziemassvētkus gaidot, ir daudz darba – jāšuj jaunas bikses un mices, jāieskandina instrumenti skanīgai dziedāšanai, jācep piparkūkas, jāgatavo sniegs, lai būtu balti Ziemassvētki. Kad darbi bija padarīti, tikai tad varējām kopā ar Ziemassvētku vecīti iet kopīgās rotaļās.

Tā klājas mūsu rūķīšiem šajā darbīgajā laikā, bet es…..
Ja spētu es arī par rūķīti vērsties,
Tad paliktu te,kur šalc draudzīgi mežs,
Bet pagaidām varu tik šeit pakavēties,
Ja nākšu šurp biežāk, tiem nebūšu svešs….

7.grupas skolotāja Sanita STRAKŠA

Skip to content